Álljunk bosszút a burgonya gombabetegségein!

2021. május 3. hétfő 16:55
BETÜMÉRET:
A burgonya gombabetegségeinek védelmére a fluazinam és az azoxistrobin tartalmú Vendetta® gombaölő szer tavaly év végén kapta meg engedélyét. Bár két jól ismert hatóanyagról van szó, jelen pillanatban Magyarországon ez az egy termék tartalmazza ezt a kombinációt.

Az utóbbi években egyre nehezebb helyzetbe kerültek a termelők, hisz egyre több betegség és kártevő ellen kell védekezni, közben egyre több terméket vonnak ki pillanatok alatt. Egy-egy új termék engedélyezése ezzel szemben lassú és drága folyamat. Az FMC-Agro burgonyában az utóbbi 2 évben 3 új terméket is hozott, melyek mind különlegesek valamilyen tekintetben.

A burgonya gombabetegségeinek védelmére a fluazinam és az azoxistrobin tartalmú Vendetta® gombaölő szer tavaly év végén kapta meg engedélyét. Bár két jól ismert hatóanyagról van szó, jelen pillanatban Magyarországon ez az egy termék tartalmazza ezt a kombinációt.

 


Burgonya alternáriás betegsége

A fluazinam kontakt módon hat, mely Európa nagy részén a burgonya gombaölő szeres védekezésének alapja, javítja a gumó minőségét és eltarthatóságát. Az azoxistrobin pedig egy jól ismert felszívódó strobilurin, mely gombaölő hatása mellett jelentős biológiai hatással is bír. Elsősorban a fitoftóra és a burgonya alternáriás betegsége ellen használható, de csökkenti a szklerotínia és a spongospórás varasodás által okozott károkat is, valamint rezisztenciatörésre is tökéletesen alkalmas. A Vendetta® 0,5 l/ha-os dózisával előrejelzésre alapozottan, preventíven kell beavatkozni nagyjából május közepétől 7-10 napos időközönként, maximum 3 alkalommal.

 


FMC-Agro burgonya-technológiai ajánlat

A burgonyabogár elleni védekezésben 2019-ben mutatkozott be a Benevia® rovarölő szer. Hatását a burgonyabogár tojása, lárvája és imágója ellen is kifejti. Hatástartama kiemelkedő, hazai eredmények alapján akár 19 nap. A burgonya első virágzása előtt, a tömeges lárvakelés idején célszerű a készítményt kijuttatni. Engedélyezett dózisa 0,125 l/ha, mellyel igen kedvező hektárköltség mellett tarthatjuk távol a burgonyabogarakat. Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje rövid, 14 nap.
Hogy teljes kényeztetést kapjon a burgonyánk, a RhizoMagic™ növénykondicionálót ajánljuk figyelmükbe, a maximális termés elérése érdekében. A benne található makro- és mikroelemek biztosítják az optimális tápanyag-ellátottságot, míg az aminosavak és a tengerialga-kivonat gondoskodnak a biostimulátor hatásról.

Kapcsolódó hírlevél

Kapcsolódó termék

Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

A vetésfehérítő ellen mikor érdemes védekezni?

Az imágók tömeges megjelenésekor

A lárvák tömeges megjelenésekor
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.