Videók

BETÜMÉRET:
Online Kertészeti Növényvédelmi Konzultáció - 2023
 

Szakmai gyakorlati kérdéseket jártunk körül szakértő kollegáink és vendégeink segítségével
TOVÁBB »
III. Szántóföldi Webkonferencia
 

Az FMC-Agro II. Szántóföldi Webkonferenciáján (2022.01.06.) a kalászos gabona, kukorica és napraforgó növényvédelméhez kapcsolódó témákat jártuk körül kerekasztal beszélgetés formájában.
TOVÁBB »
Hogyan érhető el magas termésátlag repcében az FMC technológiával?
 

A tiszavasvári Munka Mezőgazdasági Kft. növényvédő szakmérnök ügyvezetője mondja el tapasztalatait a RhizoMagic™ stresszoldó és növénykondicionálóval. Repcében a kevés 2021 őszi és 2022 tavaszi csapadék ellenére is 4,78 t/ha termésátlagot értek el.
TOVÁBB »
RhizoMagic™ stresszoldás őszi árpában
 

A legyengült, belvíz sújtotta állomány a RhizoMagic™ stresszoldó és kondicionáló hatásának köszönhetően virágzás időpontjára egyöntetű, homogén lett.
TOVÁBB »
Évről évre gyommentes kukorica 5 hatóanyaggal Nagycserkeszen
 

A kukorica gyomirtásában már a kezdetektől sikerrel alkalmazzák a Diniro® Gold gyomirtószer-csomagot Nagycserkeszen. Az 5 hatóanyagnak köszönhetően az állomány gyommentes.
TOVÁBB »
Hogyan segíti a repce indulását aszályos időjárás esetén a RhizoMagic™?
 

Tiszavasváriban intenzív mezőgazdasági termelés folyik, ahol a nem öntözhető területeken az aszály feladja a leckét a gazdáknak. Dr. Lipták József növényvédő szakmérnök családi gazdálkodásában a 2021-ben vetett őszi káposztarepcében eredményesen alkalmazta a RhizoMagic™ stresszoldó és növénykondicionáló készítményt. Részletek a videóban!
TOVÁBB »
Uborka kondicionálása és növényvédelme
 

Harmadik szedésnél tart a májusban palántázott uborka.Bakhátba bedolgozott Radistart®Gold stratertrágyát és RhizoMagic™ kondicionálót alkalmaztak
TOVÁBB »
Hogyan maximalizálhatjuk az őszi kalászosok őszi gyomirtási hatékonyságát?
 

Az őszi kalászosok őszi gyomirtása egyre fontosabb szerepet kap országszerte, miután az őszi kelésű gyomok terjedése erősödik. Jó megoldás a gyomkonkurencia mielőbbi kikapcsolása.
TOVÁBB »
A kukoricamoly és gyapottok-bagolylepke elleni védekezés kulcsa az időzítés
 

Az enyhe tél következtében a kukoricamoly és a gyapottok-bagolylepke kártételére is számítani lehet az idei évben is. A Coragen® rovarölő szer és az Arc™ farm intelligence kártevő-előrejelző rendszer segítenek abban, hogy megfelelő idpben és helyen oldjuk meg a védekezést e veszélyes kértevők ellen!
TOVÁBB »
Hogyan maximalizálhatjuk az őszi kalászosok őszi gyomirtási hatékonyságát?
 

Az őszi kalászosok őszi gyomirtása egyre fontosabb szerepet kap országszerte, miután az őszi kelésű gyomok terjedése erősödik. Jó megoldás a gyomkonkurencia mielőbbi kikapcsolása. Az FMC-Agro látóképi kísérleti területén 2022-ben is jól szerepelt az FMC-Agro Battle® Max őszi gyomirtási technológiája.
TOVÁBB »
Stresszkezelés akár többféle stressztényező ellen napraforgóban is
 

A növényt életciklusa során számos stresszhatás éri, melyek befolyásolják a hozamot és a terméseredményeket: tavaszi fagy, gyomirtóstressz, aszály, stb. Ha a növényi stresszkezelés szükséges a napraforgóban, olyan készítményt javasolt alkalmazni, ami többféle stressztényező ellen is hat. Bemutatjuk, hogy a RhizoMagic™ növénykondicionáló összetevői mely hatásokért hogyan felelnek és milyen eredményeket lehet vele elérni.
TOVÁBB »
Biológiai starter hatása a napraforgó fejlődésére és stressztűrő képességére
 

A kezdeti fejlődéskor adódó különböző stresszhelyzetek leküzdésében segít a Radistart® Gold biostimulátor hatása és a megfelelő tápanyagutánpótlás is biztosítva van
TOVÁBB »
Napraforgó növekedésserkentése és stresszoldása egy lépésben
 

Csegöldön a napraforgó is megérezte a 2022-es nyári aszályt. A negatív hatások csökkentésére RhizoMagic™ biostimulátort használtak, hatását pedig jelölt növénnyel és és NDVI felvétellel is nyomon követte.
TOVÁBB »
Fagyvédelem és szép körteállomány a RhizoMagic™ segítségével
 

Kölcsén 2022-ben kétszer alkalmazták a RhizoMagic™ növénykondicionáló készítményt, elsőként a fagy elleni védekezésre.
TOVÁBB »
Hogyan segíthetjük a repcét a tavaszi aszályban?
 

A hosszú csapadékhiányos tavaszi időszakban a repce segítségére Szabó József családi gazdálkodó a RhizoMagic™ növénykondicionáló szert alkalmazta az előző évi pozitív tapasztalatai alapján. 7 nap elteltével, még az eső előtt már látványos a hatás.
TOVÁBB »
Mit használnak a kukorica hatékony gyomirtására Nagycserkeszen?
 

A 2021. április 24-én vetett kukorica gyomirtására május 21-én került sor Nagycserkeszen, ahol a forgatás időpontjában (augusztus 26-án) is tiszta, gyommentes állományt láthattunk. Elégedettek a Diniro® Gold gyomirtó szer 5 hatóanyagának hatékonyságával és a készítmény könnyű kijuttathatóságával. Fenyércirok fertőzés is megjelent a táblán, mellyel kapcsolatos tapasztalatokért tudjon meg többet a videóból.
TOVÁBB »
Mit jelent a növénykondicionálás paradicsomban palántázás után?
 

Szamosbecsen 2021/05/25-én palántázták ki a paradicsomot, melyet kiültetés után egy alkalommal RhizoMagic™ növénykondicionáló szerrel kezeltek. A videó 2021/06/17-én készült a paradicsomállományról.
TOVÁBB »
Hogyan védekezhetünk a májusi fagyok ellen almában?
 

A nyírmadai almatermesztő családi gazdaságot már 3 éve sújtják a tavaszi fagyok, aminek a következtében folyamatosan elmaradt az almatermés. 2021-ben a májusi fagyok előtt és után stresszkezelésre használták a RhizoMagic™ növény- és talajkondicionáló szert. A kezelések eredményeként minden almafajtában (rezisztens és hagyományos fajtákban is) szépen kötődött a gyümölcs.
TOVÁBB »
Hogyan nevelhet ki a körtefa vesszőnként 40 körtét?
 

Körte kondicionálása és 3 év tapasztalatai a RhizoMagic™ növény- és talajkondícionáló készítménnyel, Nyírmada, 2021.05.27
TOVÁBB »
Mit érhetünk el a kalászos gabonánk növénykondicionálásával?
 

Első évben próbálták ki Sombereken a RhizoMagic™ növény- és talajkondicionálót őszi árpa, őszi búza és kukorica ellenállóságának javítására. A készítmény végig zölden tartotta a gabonaállományt, a hosszú hideg napok ellenére is. Fenyősi Gábor gazdálkodó elégedett a hatásával.(Somberek, 2021)
TOVÁBB »
Életre kelt(ő) védelem - FMC technológia növényei védelmére
 

A növényeink védelme és kondicionálása segít mindannyiunkat abban, hogy egészséges állományról bő termést arassunk. Videóbeharangozónk felvillant néhányat azokból a készítményekből, amiket ajánlani tudunk az Ön sikere érdekében. Konkrét tanácsokért és tapasztalatokért iratkozzon fel csatornánkra, hogy első kézből értesüljön az eredményekről és újdonságokról.
TOVÁBB »
Takarmánykukorica rovarvédelem és növénykondicionálás
 

Guti Rudolf tarpai gazdálkodó már több szántóföldi kultúrában (repcében, napraforgóban, kukoricában) kipróbálta a RhizoMagic™ növény- és talajkondicionáló szert, több növényvédelmi védekezéssel egy menetben. A takarmánykukoricája védelmére 2021-ben alkalmazta a Coragen® 20 SC rovarölő szert a kukoricamoly és gyapottok-bagolylepke kártételének kivédésére, valamint a növényi kondíciót RhizoMagic™ segítségével tartotta karban.(Tarpa, 2021)
TOVÁBB »
Növényvédelem és a kötésszám növelése paprikában
 

Nagy László nyírbátori paprikaültetvényén az FMC növényvédelmi technológiát alkalmazza Hamik és Kápia fajtáknál is. A kiültetéskor Radistart* Gold startertrágyával segítette az állomány indulását, a gombabetegségek ellen a Bordóilé + Kén Neo SC segítségével védekezett, míg a kötésszám növelésére a RhizoMagic™ növény- és talajkondicionálót vetette be. Elégedett a betakarított terméssel. (Nyírbátor, 2021)
TOVÁBB »
Takarmánykukorica vetés, gyomirtás és hidegstressz elleni védelem
 

A takarmánykukorica vetésénél kijuttatott Radistart* Gold biológiai hatású startertrágya, a kukorica gyomirtására használt Diniro® Gold és a tavaszi hidegstressz ellen bevetett RhizoMagic™ növénykondicionáló együttes használata gyommentes, jól fejlett kukoricaállományt eredményezett. Molnár Gyula tiszavasvári gazdálkodó jó terméskilátások mellett elégedett az eredményekkel. (2021) Frissítés: A kukorica betakarítását követően mért termésátlag a táblán 14,5 t/ha lett! (Tiszavasvári)
TOVÁBB »
Express™-toleráns napraforgó gyomirtása és növénykondicionálása
 

A napraforgóállomány gyomirtására használt Expres™ 50 SX® gyomirtó szer és a kétszeres RhizoMagic™ növénykondicionálós kezelés egészséges, gyommentes, jól fejlett növényállományt eredményezett alacsony csapadékviszonyok mellett is Guti Rudolf tarpai gazdálkodó számára. (Tarpa, 2021)
TOVÁBB »
Kondicionálás almában és stresszkezelés kajsziban RhizoMagic™ segítségével
 

A rakamazi alma- és kajsziültetvények meghálálták a törődést Takács János rakamazi gyümölcstermesztő számára. A RhizoMagic™ növény- és talajkondicionálóval kezelt alma igen jó termőrügy berakódottságot és méretes almákat hozott neki, kajsziját pedig meg tudta védeni az áprilisi virágzáskor érkező fagyok ellen.
TOVÁBB »
Növénykondicionálás és növényvédelem FMC készítményekkel paprikában
 

RhizoMagic™ ,Steward® 30 DF ésBordóilé + Kén Neo SC eredményes védelem paprikaállományban
TOVÁBB »
Exirel® a cseresznyelégy ellen cseresznye- és meggyültetvényben
 

A cseresznyelégy elleni küzdelemből győztesen került ki Kujáni László őstermelő, aki a piretroidokkal összevetve mondja el tapasztalatait az Exirel® rovarölő szerről kecskeméti cseresznye- és meggyültetvényében.
TOVÁBB »
Express™ 50 SX® - egyedi és modern gyomirtó szer napraforgóban
 

Posztemergens napraforgó-gyomirtás a hatékonyság javításának szolgálatában.
TOVÁBB »
SX® technológia a gyorsabb és hatékonyabb gyomirtásért
 

Az SX® formulációban a granulátumszemcséket a teljes vagy valódi oldódás biztosítására tervezték.
TOVÁBB »
Arc™ farm intelligence rovarmonitoring applikáció
 

A kártevők megjelenésének nyomonkövetéséhez, tudnunk kell, hogyan alakul a kártevőnyomás. Ezt könnyen megtehetjük az FMC Arc™ farm intelligence applikációjával.
TOVÁBB »
Kukoricamoly - A kukorica legveszélyesebb kártevője
 

Kártevő ismeretetés, nyomon követése, védekezési megoldás az Evalio® AgroSystems és Coragen® 20 SC segítségével
TOVÁBB »
Online Szántóföldi Bemutató Sárszentmihály, 2021. június
 

Őszi búza,kukorica,napraforgó növényvédelmi technológiák és deszikkálás. Őszi káposztarepce fajtaismertető, növényvédelem és tápanyagutánpótlás.
TOVÁBB »
FMC Online Szántóföldi Bemutató- Debrecen-Látókép 2021 június
 

Kukorica fajtaismertető,molykártevője, Zöldborsó növényvédelme,Napraforgó növényvédelme és állományszárítás,Őszi káposztarepce fajtaismertető és növényvédelme,Őszi búza növényvédelme
TOVÁBB »
Gyommentes sorközök, egységes, egészséges őszibúza-állomány
 

Október végén 0,6 l/ha dózisban juttatták ki a Battle® Delta készítményt, ami a gyomnövények a gyökerükön és a leveleiken keresztül is felvesznek.
TOVÁBB »
A Coragen® tojások és lárvák ellen is hatékony
 

A kukoricamoly elleni védekezés első és legfontosabb eleme a megfelelő időzítés az első nemzedék ellen, ha nincs első, nincs második nemzedék sem.
TOVÁBB »
Növényvédelem és -kondicionálás rezisztens almafajtákban
 

RhizoMagic™ segítségével mérsékelhető a fagykár és fokozható a kötődés mennyisége
TOVÁBB »
Diniro® Gold -Kukoricagyomirtás hatékonyan, tartamhatással
 

Diniro® Gold, 5 hatóanyag mindenkinek, aki egy permetezéssel szeretné tisztán tartani kukoricáját!
TOVÁBB »
A RhizoMagic™ szerepe a stresszhatások csillapításában
 

Dr. Pónya Zsolt (Kaposvári Egyetem) magyarázza el, minek a hatására képződnek szabad gyökök a növényben, mi a szerepe az antioxidánsoknak és hogyan tud a RhizoMagic™ segíteni a növények regenerálódásában.
TOVÁBB »
Növénykondicionálás almában - RhizoMagic™
 

Takács János rakamazi almásában elégedett volt a RhizoMagic™ használatával.
TOVÁBB »
RhizoMagic™ tapasztalatatok 2020 évről
 

Termelők számolnak be a RhizoMagic™ használatáról és eredményéről stresszes borsóban, káposztában, paprikában, uborkában, almában
TOVÁBB »
Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

A vetésfehérítő ellen mikor érdemes védekezni?

Az imágók tömeges megjelenésekor

A lárvák tömeges megjelenésekor
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.