Ön is tervezi az Agro Ökológiai Programhoz való csatlakozást?

2023. március 2. csütörtök
BETÜMÉRET:
Mi segítünk!

A 2023-ban induló Agro Ökológiai Program (AÖP) egy önkéntes vállaláson alapuló egyéves támogatás. Az adott évi támogatási kérelemben külön kell majd nyilatkozni a gazdálkodóknak, hogy részt kívánnak-e venni a programban. A pályázat kötelezi a szántó, gyep és ültetvény vonatkozásában egyaránt a teljes terület bevonását, művelési áganként eltérő vállalással. Azt, hogy milyen kivételek lehetnek művelési áganként, külön részletezi a rendelet. A támogatás összege az adott évi jogos igénylés alapján nagyságrendileg 61-105 EUR/ha lehet.

A támogatás célja:
A megváltozott környezeti feltételekhez igazítani a mezőgazdasági termelést, ösztönözve a környezet- és klímatudatos gazdálkodási gyakorlatok alkalmazását, javítva a talajok állapotát és vízháztartását vagy a fenntarthatóbb növényvédőszer-használatot.


Az AÖP feltételekről részletesen beszélgettünk Bányai Tiborral, a Magyar Szója Egyesület elnökhelyettesével 2023. januári online konferenciánkon. A részletekről bővebben tájékozódhat ebből a videórészletünkből.

A talaj- és növénykondicionálókhoz kapcsolódóan választható jó gyakorlat keretében a szántóterületek vagy ültetvények legalább 50 %-án talajkondicionáló, növénykondicionáló vagy N-megkötő készítmények alkalmazásáért 1 pont szerezhető.

Az FMC kínálatában rendelkezésre álló növény- és talajkondicionálók, startertrágya és biostimulátor készítmények közül összefoglaltuk az AÖP-ben alkalmazható termékeket és az értük kapható pontokat.

 

 

 Kapcsolódó termékek

Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

A vetésfehérítő ellen mikor érdemes védekezni?

Az imágók tömeges megjelenésekor

A lárvák tömeges megjelenésekor
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.