Védekezés az almamoly első nemzedéke ellen

2022. május 6. péntek 14:44
BETÜMÉRET:

Az almamoly elleni védekezésben évek óta segítjük termelő partnereink munkáját előrejelzés biztosításával és hatékony rovarölő szerrel. Egyre melegebbek a napok, így a napi hőösszegek értéke is gyorsan növekszik, így hamarosan gondoskodni kell a kártevő elleni védekezésről!

A BIOFIX hőösszegre alapozott előrejelzés nagyban segíti az almamoly elleni védekezés első Coragen® 20SC rovarölő szerrel történő permetezésének időzítését. A BIOFIX módszer lényege, hogy rögzítjük a csapdázáson alapuló rajzáskezdetet (konzekvens fogások). Ezután a napi átlaghőmérsékletek 10°C feletti részét összesítjük. Ha az így kapott értékek elérik az 55-60 hőösszeg értéket, ekkor kell időzíteni az almamoly elleni védekezést az FMC-Agro Coragen® 20SC rovarölő szerével.


Az alma fenológiai állapota Nyírbátorban 2022. 05. 05-én

Az ország különböző pontjain április 28. - május 2. között jelentek meg az első lepkék a csapdákban. A hőösszegszámítás kezdetét az is befolyásolja, hogy mikor éri el a 16°C-ot az alkonyatkor mért hőmérséklet, mert a párosodás csak akkor történik meg. A különböző településeken ezek alapján néhány nap alatt (május 2-től május 6-ig) a következő 10°C feletti hőösszeg értékek jöttek össze:

A fenti adatok és az időjárási előrejelzések alapján a jövő hét folyamán várhatóan a legtöbb helyen eléri a hőösszeg a védekezési küszöbértékeket, így az almamoly első nemzedéke elleni védekezés hamarosan (május második hetében) aktuálissá válhat.

A Coragen® 20SC 0,175-0,2 l/ha dózisban alkalmazva kiváló hatékonyság mellett hosszan tartó (14-21 nap) védelmet nyújt az almamoly lárvakártételével szemben. Méhekre nem jelölésköteles, így virágzásban is alkalmazható készítmény. Hatását tojásokon és lárvákon egyaránt kifejti.

Érdeklődése esetén, valamint szakmai kérdésekkel forduljon bizalommal területi szakmérnök és szaktanácsadó kollegáinkhoz.
Kapcsolódó termék


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

A vetésfehérítő ellen mikor érdemes védekezni?

Az imágók tömeges megjelenésekor

A lárvák tömeges megjelenésekor
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.