Rugalmasan összeállítható kalászos technológiát keresel? Itt megtalálod!

2022. március 16. szerda
BETÜMÉRET:
Nagy termések, extra minőség, jó átvételi árak…Ki ne szeretne nagyobb árbevételt, több nyereséget realizálni gabonatermelőként 2022-ben?

Mint minden más ágazatban, a növénytermesztés területén is alaposan megemelkedtek a költségek, különösen a különböző műtrágyák árai. Ilyen körülmények között idén felértékelődnek a lombtrágyák és növénykondicionálók – mint pl. a RhizoMagic™ növény- és talajkondicionáló szer – amelyek árai mérsékeltebb áremelkedést mutatnak. De emellett kiemelten fontos szerepet kap a fejlődő állomány védelme a gyomokkal, kártevőkkel és kórokozókkal szemben.
 


Az FMC-Agro kalászos növényvédelmi megoldásai a gyomok, gombafertőzések és rovarkártevők ellen is segítséget nyújtanak.

A növényvédelem tervezéséhez szakmai és költség oldalról is nagy segítséget jelenthetnek a különböző gabonás csomagok. Szakmai oldalról a szokásos problémák várhatóak: nehezen irtható gyomok (pl. napraforgó árvakelés), vetésfehérítő bogár kártétele, valamint a levél- és kalászbetegségek, pl. szeptória fertőzés megjelenése. Mindezek leküzdéséhez és megoldásához kell egy-egy jó gyomirtó, rovarölő, illetve gombaölő szer.
Jó példa a védekezés optimalizálására a jászdózsai Gyenes Mezőgazdasági Kft., aminek területén a mezei acat, ebszikfűfajok, veronikafélék, ragadós galaj voltak a 2020-ban leginkább jellemző gyomfajok, melyek ellen gyomirtó szeres kezelést alkalmaztak. A Granstar® SuperStar gyomirtóval egymenetben kijuttatva a Rapid® CS rovarölő szert is alkalmazták a vetésfehérítő bogarak ellen:

Szerencsére az FMC palettáján számos kalászosokban alkalmazható jól bevált, hatékony készítmény is elérhető, melyek csomagban kedvezőbb beszerzési árakon érhetők el, ezeket a gazdálkodók a saját területükön jellemző kihívásokra és igényeikre szabva rugalmasan állíthatják össze. A gyomviszonyoknak megfelelő gyomirtó szer mellé választott rovarölő és/vagy gombaölő szerek hozzáadásával személyre szabható az FMC kalászos technológiai ajánlata.
 


Az FMC kalászos csomagajánlataiból rugalmasan állíthatja össze a termelő az igényei szerinti technológiát.

A gyomirtó szerek közös jellemzője a kiváló szelektivitás, széles hatásspektrum és rugalmas felhasználhatóság. Nem véletlen tehát, hogy a termelők igen széles körben nagy megelégedettséggel használják ezeket a szereket. A csomagok rovar és gombaölő szerei is magas minőségi kategóriát képviselnek, hatékonyak és kedvező hektár költséggel bírnak. Érdemes lesz idén is csomagban vásárolni: bevált technológiákat, prémium kedvezményekkel!
További információk: www.fmcagro.hu/kalaszoscsomagok

Kapcsolódó kiadvány
Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

Tudja-e Ön, hogy mekkora lehet a repce-fénybogár által okozott kártétel a repcében, ha nem vagy nem hatékony rovarölő szerrel védekezünk ellenük?

0,1-0,3 t/ha

0,4-0,7 t/ha
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.