Szükséghelyzeti engedély

2021. április 28. szerda
BETÜMÉRET:
Verimark® SC: hatékony megoldás a paprika és paradicsom rovarkártevői ellen

Az egyre szűkülő rovarölőszer-választékban nagy segítséget jelent a kertészek számára olyan új hatóanyagok használatának lehetősége, mely a rovarkártevők széles köre ellen hatékony és rezisztenciatörésre is alkalmas, valamint kíméli a hasznos élő szervezeteket is.

A hatóság engedélyt adott a Verimark® (200 g/l ciántraniliprol) rovarölő szer szükséghelyzeti felhasználására Magyarország egész területén hajtatott és szabadföldi paprikában és paradicsomban rovarkártevők ellen.

Felhasználási időszak: 2021. április 22-től 2021. augusztus 18-ig.
Engedélyokirat száma 6300/1156-3/2021, mely letölthető itt.


 

Hajtatott paprikában, paradicsomban levéltetvek, üvegházi molytetű, tripszek, aknázó molyok, paradicsommoly (Tuta absoluta) ellen előrejelzés alapján és növényvizsgálat ismeretében 0,4 l/ha dózisban csepegtető öntözéssel használható. A készítmény alkalmazását a hasznos szervezetek betelepítése előtt a termesztési ciklus elején javasolt elkezdeni. Egy termesztési ciklusban 1-4 alkalommal lehet a kezeléseket elvégezni. A  Verimark® SC integrált növényvédelmi technológiában alkalmazható. A termék alkalmazása kedvezően segíti elő a hasznos makroszervezetekkel folyó biológiai védekezéseket (Orius laevigatus, Amblyseius swirskii, Aphidius colemani). Élelmezés-egészségügyi várakozási idő 1 nap.

Szabadföldi paradicsomban és paprikában levéltetvek, paradicsommoly (Tuta absoluta), üvegházi molytetű, tripszek ellen a palántákat a palántanevelőben, a kiültetés előtt kell felszívatni a készítmény 15 ml/1000 növény adagjával. Szabadföldi paprikában és paradicsomban az előírás szerinti felhasználás esetén élelmezés-egészségügyi várakozási idő előírása nem szükséges.


További termékismertető elérhető ide kattintva.Kapcsolódó termék


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.