Preemergens borsógyomirtás

2021. március 12. péntek
BETÜMÉRET:
A borsó preemergens gyomirtásával sokat tehetünk az állományért

A borsó herbicidekkel kevésbé ellátott kultúrák közé sorolható, de egy alaposan átgondolt technológiával és megfelelő gyomirtó szer választással gyommentesen tarthatjuk a területet.

A siker érdekében a preemergens kezelés lehetőségét mindenképp számba kell venni, csak posztemergens kezelésre alapozni kockázatos lehet, hiszen az időjárási körülmények akadályozhatják a pontos időzítést, adódhat olyan körülmény, hogy az állománykezelést lehetetlen optimális időben elvégezni. A borsó posztemergens gyomirtására alkalmas készítmények nem sok rugalmasságot biztosítanak.

A Reactor® 360 CS gyomirtó szer vetés után, kelés előtt 0,25 l/ha dózisban kijuttatva megoldhatja a borsó magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények elleni védelmét.

 

A készítmény az egyedi, FMC által kifejlesztett mikrokapszulázott formulációjának köszönhetően a hatóanyagot folyamatosan adja le, így hosszabb tartamhatással rendelkezik, folyamatos gyommentességet biztosít, még a borsó lassabb kezdeti fejlődése mellett is.

A folyamatos hatóanyagfeltáródás kevésbé fitotoxikus a kultúrnövényre a hasonló termékekhez képest. A hatóanyagot a gyomnövények gyökéren és a hajtáscsúcson keresztül is felveszik, ezáltal a bemosó csapadék elhúzódása esetén is megvalósul gyomirtó hatás.

Jelentős talajon keresztüli tartamhatással rendelkezik, így a későn kelő gyomok ellen is jól alkalmazható. Az alapkezelés feltétele a megfelelő előkészítés, az aprómorzsás, jól elmunkált talaj, továbbá hatékony gyomirtó hatás érdekében 20-25 mm bemosó csapadék.Kapcsolódó termék

Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.