Kézenfekvő megoldás a kora tavaszi kalászos gyomok ellen

2022. február 9. szerda
BETÜMÉRET:
Milyen előnyökkel bír az Aurora® 40 WG? Hideg időben is működik, gyomirtó hatása gyors, a fejlett veronika és mezei árvácska ellen is hatásos és nincs káros hatással az utóvetemény növényre.

Az időjárás változásával, ahogy az őszi és téli fagymentes napok száma nő, egyre dominánsabbak országszerte a korán kelő T1 életformájú gyomnövények a gabonafélékben. Ezek fejlődése az enyhe idő miatt folyamatos, ezért kora tavaszra fejlett, akár virágzó állapotba kerülhetnek. Ilyenek pl. a veronika- vagy mezei árvácska fajok.

Szerencsére van olyan herbicid, amely eredményesen alkalmazható a kalászos gabonák korai gyomosodása ellen is. Ez a karfentrazon-etil, amely az Aurora® 40 WG gyomirtó szer hatóanyaga, mely egy ún. protox-inhibitor, melynek hatására perzselés tünetei mellett pusztulnak el a gyomnövények.

Milyen előnyökkel bír az Aurora® 40 WG? Hideg időben is működik, gyomirtó hatása gyors, a fejlett veronika és mezei árvácska ellen is hatásos és nincs káros hatással az utóvetemény növényre.

Sajnos azonban már ebben az időszakban is lehetnek a területen olyan gyomok is, amelyek ellen ez a hatóanyag nem ad megfelelő védelmet, mint pl. pipacs, ebszékfű, tyúkhúr.

A hatáskiegészítés tökéletesítése céljából született meg az Aurora® Gold kalászos gyomirtás-technológiai ajánlat, amely kereskedelmi csomagban a rendkívül széles hatásspektruma és korai alkalmazhatósága mellett versenyképes árral is rendelkezik.


Aurora® Gold gyomirtó hatása 14 nappal kezelés után (Babót, Győr-Moson-Sopron megye, 2021.03.24.)

Az Aurora® Gold 100 g Aurora® 40 WG és 100 g Granstar® Super 50 SX® gyomirtó szer kombinációja, amely 40 + 40 g/ha-os dózisokkal 2,5 ha kalászos gabona gyomirtására elegendő.

Alkalmazása egyszerű: időben rendeljék meg, töltsék be a tartályba és ne keverjék semmi mással! Különösen kerüljük a folyékony műtrágyák, nedvesítőszerek, lombtrágyák, gombaölő szerek hozzáadását!


Az Aurora® Gold gyomirtó hatása már 7 nap után látható (Sümegprága, Veszprém megye, 2021.04.16.)

A kijuttatáskor törekedjünk a minél tökéletesebb permetlé-borításra, tehát nagyobb lémennyiséggel (300 l/ha vízzel), jól porlasztva, lehetőleg napos időben permetezzük ki. Hőmérséklet szempontjából 4-5 °C elegendő a kombináció alkalmazásához, a várt hatás néhány napon belül jelentkezik.

Amennyiben Ön a korai gyomosodás miatt az Aurora® Gold gyomirtó kombinációt használja, a kritikus kora tavaszi időszakban megszűnteti a gyomkonkurenciát. Így gabonája zavartalanul fejlődhet, nem lesz növényeinek víz- és tápanyagkonkurense, ezek az idei évben kiemelten fontos szempontok.Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

Tudja-e Ön, hogy mekkora lehet a repce-fénybogár által okozott kártétel a repcében, ha nem vagy nem hatékony rovarölő szerrel védekezünk ellenük?

0,1-0,3 t/ha

0,4-0,7 t/ha
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.