Biostimulátorral kiegészített startertrágya - Radistart® Gold

2021. január 18. hétfő
BETÜMÉRET:
Használatával a növények gyorsabban „kinőnek a kártevők foga alól”.

A piacon elérhető mikrogranulátum starterműtrágyák közül a biostimulátorral kiegészített változatok egyben növénykondicionálóként is segítik a növények indulását, gyorsabban fejlődnek és jobban ellenállnak az időjárásnak. Használatával növelhetjük növényünk ellenállóképességét az abiotikus és biotikus stresszekkel szemben.

Az abiotikus stressz szerepe egyre jelentősebb, mivel az éghajlatváltozás hatására egyre gyakoribbak az időjárási anomáliák. Tavaszi időszakban vetés után sokszor hetekig nulla vagy minimális csapadék érkezik. Tenyészidőszakban pedig gyakoriak a helyi villámárvizek, fontos, hogy a növények jól fejlett gyökérzettel rendelkezzenek.

Biotikus stressz kivédésének területén is egyre nehezebb a helyzet. 2021-től pl. már nincs lehetőség vetéssel egymenetben klórpirifosz-tartalmú talajfertőtlenítők használatára. Így növényeink jobban ki vannak téve a talajlakó kártevők (pl.: drótféreg, mocskospajor) károkozásának. Vontatott növekedés esetén a csíralevelek károsítása is jelentős lehet a kukoricabarkó és a földibolhák által.

Biostimulátorral kiegészített startertrágya használatával a növények gyorsabban fognak csírázni és növekedni, így „kinőnek a kártevő foga alól”. Összességében ezeknek köszönhetően a termés mennyisége is növekedni fog.

Az FMC a fenti problémák megelőzésére ajánlja figyelmébe a Radistart® Gold startertrágyát és talajkondicionálót. A készítmény rendszeres használata könnyen művelhető, morzsalékos és jobb vízháztartású talajt eredményez.

A készítményben található makro- (nitrogén, foszfor, kálium), mikro- (cink) és mezoelemek (kalcium, magnézium, kén) közül a magnézium és a kálium mennyisége kétszeresére nőtt az elődkészítményhez képest.

16 %-ban tartalmaz zeolitot (a jelenleg elérhető készítmények között legmagasabb arányban), mely különleges kőzet, nagy felületmegkötő képességgel rendelkezik, így a talaj optimális tápanyag- és vízháztartását segíti elő.

A Radistart® Goldban található 2 % tengerialga-kivonat is felel a biostimulátor-hatásért. Összetevői segítségével biztosítja a betegségek és stressz elleni védelmet, erősíti a sejtfalat, stimulálja a növényi hormonok szintézisét.


A Radistart® Gold starterrel vetett kukoricák nagyobbak, zöldebbek és nem láthatók rajtuk hiánytünetek. A tápanyagokat jól tudta hasznosítani a növény, melynek oka, hogy a könnyen hasznosítható szénhidrátok növelik a mikrobák számát a műtrágyaszemcsék közelében, így jobb a felvehetőség. A versenytárskészítmény nem tartalmaz biostimulátort, a növények kisebbek, fejletlenebbek. A sárga levelek erőteljes nitrogénhiányra, a lila levelek pedig foszforhiányra utalnak. (Csököly, Somogy megye, 2020. június 14., fotó: Tóth Máté, FMC)

 

Ezúton ajánljuk figyelmébe, hogy a Radistart® Gold készítményünkre elővásárlási akciót hirdetünk. A január 15-től március 15-ig megrendelt termékekre vonatkozóan a készlet erejéig 15 % kedvezményt adunk a 2021-es szezonbeli listaárhoz képest.

Kapcsolódó hírlevél

Kapcsolódó termék


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

A vetésfehérítő ellen mikor érdemes védekezni?

Az imágók tömeges megjelenésekor

A lárvák tömeges megjelenésekor
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.