Videók

BETÜMÉRET:
Hogyan segíti a repce indulását aszályos időjárás esetén a RhizoMagic™?
 

Tiszavasváriban intenzív mezőgazdasági termelés folyik, ahol a nem öntözhető területeken az aszály feladja a leckét a gazdáknak. Dr. Lipták József növényvédő szakmérnök családi gazdálkodásában a 2021-ben vetett őszi káposztarepcében eredményesen alkalmazta a RhizoMagic™ stresszoldó és növénykondicionáló készítményt. Részletek a videóban!
TOVÁBB »
Uborka kondicionálása és növényvédelme
 

Harmadik szedésnél tart a májusban palántázott uborka.Bakhátba bedolgozott Radistart®Gold stratertrágyát és RhizoMagic™ kondicionálót alkalmaztak
TOVÁBB »
A kukoricamoly és gyapottok-bagolylepke elleni védekezés kulcsa az időzítés
 

Az enyhe tél következtében a kukoricamoly és a gyapottok-bagolylepke kártételére is számítani lehet az idei évben is. A Coragen® rovarölő szer és az Arc™ farm intelligence kártevő-előrejelző rendszer segítenek abban, hogy megfelelő idpben és helyen oldjuk meg a védekezést e veszélyes kértevők ellen!
TOVÁBB »
Hogyan maximalizálhatjuk az őszi kalászosok őszi gyomirtási hatékonyságát?
 

Az őszi kalászosok őszi gyomirtása egyre fontosabb szerepet kap országszerte, miután az őszi kelésű gyomok terjedése erősödik. Jó megoldás a gyomkonkurencia mielőbbi kikapcsolása. Az FMC-Agro látóképi kísérleti területén 2022-ben is jól szerepelt az FMC-Agro Battle® Max őszi gyomirtási technológiája.
TOVÁBB »
Stresszkezelés akár többféle stressztényező ellen napraforgóban is
 

A növényt életciklusa során számos stresszhatás éri, melyek befolyásolják a hozamot és a terméseredményeket: tavaszi fagy, gyomirtóstressz, aszály, stb. Ha a növényi stresszkezelés szükséges a napraforgóban, olyan készítményt javasolt alkalmazni, ami többféle stressztényező ellen is hat. Bemutatjuk, hogy a RhizoMagic™ növénykondicionáló összetevői mely hatásokért hogyan felelnek és milyen eredményeket lehet vele elérni.
TOVÁBB »
Hogyan segíthetjük a repcét a tavaszi aszályban?
 

A hosszú csapadékhiányos tavaszi időszakban a repce segítségére Szabó József családi gazdálkodó a RhizoMagic™ növénykondicionáló szert alkalmazta az előző évi pozitív tapasztalatai alapján. 7 nap elteltével, még az eső előtt már látványos a hatás.
TOVÁBB »
Mit használnak a kukorica hatékony gyomirtására Nagycserkeszen?
 

A 2021. április 24-én vetett kukorica gyomirtására május 21-én került sor Nagycserkeszen, ahol a forgatás időpontjában (augusztus 26-án) is tiszta, gyommentes állományt láthattunk. Elégedettek a Diniro® Gold gyomirtó szer 5 hatóanyagának hatékonyságával és a készítmény könnyű kijuttathatóságával. Fenyércirok fertőzés is megjelent a táblán, mellyel kapcsolatos tapasztalatokért tudjon meg többet a videóból.
TOVÁBB »
Mit jelent a növénykondicionálás paradicsomban palántázás után?
 

Szamosbecsen 2021/05/25-én palántázták ki a paradicsomot, melyet kiültetés után egy alkalommal RhizoMagic™ növénykondicionáló szerrel kezeltek. A videó 2021/06/17-én készült a paradicsomállományról.
TOVÁBB »
Hogyan védekezhetünk a májusi fagyok ellen almában?
 

A nyírmadai almatermesztő családi gazdaságot már 3 éve sújtják a tavaszi fagyok, aminek a következtében folyamatosan elmaradt az almatermés. 2021-ben a májusi fagyok előtt és után stresszkezelésre használták a RhizoMagic™ növény- és talajkondicionáló szert. A kezelések eredményeként minden almafajtában (rezisztens és hagyományos fajtákban is) szépen kötődött a gyümölcs.
TOVÁBB »
Hogyan nevelhet ki a körtefa vesszőnként 40 körtét?
 

Körte kondicionálása és 3 év tapasztalatai a RhizoMagic™ növény- és talajkondícionáló készítménnyel, Nyírmada, 2021.05.27
TOVÁBB »
Mit érhetünk el a kalászos gabonánk növénykondicionálásával?
 

Első évben próbálták ki Sombereken a RhizoMagic™ növény- és talajkondicionálót őszi árpa, őszi búza és kukorica ellenállóságának javítására. A készítmény végig zölden tartotta a gabonaállományt, a hosszú hideg napok ellenére is. Fenyősi Gábor gazdálkodó elégedett a hatásával.(Somberek, 2021)
TOVÁBB »
Életre kelt(ő) védelem - FMC technológia növényei védelmére
 

A növényeink védelme és kondicionálása segít mindannyiunkat abban, hogy egészséges állományról bő termést arassunk. Videóbeharangozónk felvillant néhányat azokból a készítményekből, amiket ajánlani tudunk az Ön sikere érdekében. Konkrét tanácsokért és tapasztalatokért iratkozzon fel csatornánkra, hogy első kézből értesüljön az eredményekről és újdonságokról.
TOVÁBB »
Takarmánykukorica rovarvédelem és növénykondicionálás
 

Guti Rudolf tarpai gazdálkodó már több szántóföldi kultúrában (repcében, napraforgóban, kukoricában) kipróbálta a RhizoMagic™ növény- és talajkondicionáló szert, több növényvédelmi védekezéssel egy menetben. A takarmánykukoricája védelmére 2021-ben alkalmazta a Coragen® 20 SC rovarölő szert a kukoricamoly és gyapottok-bagolylepke kártételének kivédésére, valamint a növényi kondíciót RhizoMagic™ segítségével tartotta karban.(Tarpa, 2021)
TOVÁBB »
Növényvédelem és a kötésszám növelése paprikában
 

Nagy László nyírbátori paprikaültetvényén az FMC növényvédelmi technológiát alkalmazza Hamik és Kápia fajtáknál is. A kiültetéskor Radistart* Gold startertrágyával segítette az állomány indulását, a gombabetegségek ellen a Bordóilé + Kén Neo SC segítségével védekezett, míg a kötésszám növelésére a RhizoMagic™ növény- és talajkondicionálót vetette be. Elégedett a betakarított terméssel. (Nyírbátor, 2021)
TOVÁBB »
Takarmánykukorica vetés, gyomirtás és hidegstressz elleni védelem
 

A takarmánykukorica vetésénél kijuttatott Radistart* Gold biológiai hatású startertrágya, a kukorica gyomirtására használt Diniro® Gold és a tavaszi hidegstressz ellen bevetett RhizoMagic™ növénykondicionáló együttes használata gyommentes, jól fejlett kukoricaállományt eredményezett. Molnár Gyula tiszavasvári gazdálkodó jó terméskilátások mellett elégedett az eredményekkel. (2021) Frissítés: A kukorica betakarítását követően mért termésátlag a táblán 14,5 t/ha lett! (Tiszavasvári)
TOVÁBB »
Express™-toleráns napraforgó gyomirtása és növénykondicionálása
 

A napraforgóállomány gyomirtására használt Expres™ 50 SX® gyomirtó szer és a kétszeres RhizoMagic™ növénykondicionálós kezelés egészséges, gyommentes, jól fejlett növényállományt eredményezett alacsony csapadékviszonyok mellett is Guti Rudolf tarpai gazdálkodó számára. (Tarpa, 2021)
TOVÁBB »
Kondicionálás almában és stresszkezelés kajsziban RhizoMagic™ segítségével
 

A rakamazi alma- és kajsziültetvények meghálálták a törődést Takács János rakamazi gyümölcstermesztő számára. A RhizoMagic™ növény- és talajkondicionálóval kezelt alma igen jó termőrügy berakódottságot és méretes almákat hozott neki, kajsziját pedig meg tudta védeni az áprilisi virágzáskor érkező fagyok ellen.
TOVÁBB »
Rovarvédelem káposztában a Verimark® és Benevia® rovarölő szerekkel
 

A káposzta palántázáskor a Verimark® rovarölő szert alkalmazta, majd Benevia® rovarölővel permetezte az állományt Pap Tamás nyíregyházi termelő. Az eredmény kártevőmentes, egészséges állomány.
TOVÁBB »
Növénykondicionálás és növényvédelem FMC készítményekkel paprikában
 

RhizoMagic™ ,Steward® 30 DF ésBordóilé + Kén Neo SC eredményes védelem paprikaállományban
TOVÁBB »
Exirel® a cseresznyelégy ellen cseresznye- és meggyültetvényben
 

A cseresznyelégy elleni küzdelemből győztesen került ki Kujáni László őstermelő, aki a piretroidokkal összevetve mondja el tapasztalatait az Exirel® rovarölő szerről kecskeméti cseresznye- és meggyültetvényében.
TOVÁBB »
Bevált kalászos növényvédelmi technológia prémium kedvezménnyel
 

A Gyenes Mezőgazdasági Kft. a Granstar® SuperStar csomagot használva, jó időzítéssel korán meg tudta fékezni a gyomokat.
TOVÁBB »
Express™ 50 SX® - egyedi és modern gyomirtó szer napraforgóban
 

Posztemergens napraforgó-gyomirtás a hatékonyság javításának szolgálatában.
TOVÁBB »
SX® technológia a gyorsabb és hatékonyabb gyomirtásért
 

Az SX® formulációban a granulátumszemcséket a teljes vagy valódi oldódás biztosítására tervezték.
TOVÁBB »
Arc™ farm intelligence rovarmonitoring applikáció
 

A kártevők megjelenésének nyomonkövetéséhez, tudnunk kell, hogyan alakul a kártevőnyomás. Ezt könnyen megtehetjük az FMC Arc™ farm intelligence applikációjával.
TOVÁBB »
Kukoricamoly - A kukorica legveszélyesebb kártevője
 

Kártevő ismeretetés, nyomon követése, védekezési megoldás az Evalio® AgroSystems és Coragen® 20 SC segítségével
TOVÁBB »
Online Szántóföldi Bemutató Sárszentmihály, 2021. június
 

Őszi búza,kukorica,napraforgó növényvédelmi technológiák és deszikkálás. Őszi káposztarepce fajtaismertető, növényvédelem és tápanyagutánpótlás.
TOVÁBB »
FMC Online Szántóföldi Bemutató- Debrecen-Látókép 2021 június
 

Kukorica fajtaismertető,molykártevője, Zöldborsó növényvédelme,Napraforgó növényvédelme és állományszárítás,Őszi káposztarepce fajtaismertető és növényvédelme,Őszi búza növényvédelme
TOVÁBB »
Mit kell tudni a mikotoxinokról?
 

Szakértőkkel beszélgetünk a kukorica minőségét érintő toxinkérdésről
TOVÁBB »
Gyommentes sorközök, egységes, egészséges őszibúza-állomány
 

Október végén 0,6 l/ha dózisban juttatták ki a Battle® Delta készítményt, ami a gyomnövények a gyökerükön és a leveleiken keresztül is felvesznek.
TOVÁBB »
Hamik paprika stressz elleni kezelése - RhizoMagic™
 

Szél- és fagykárral sújtott paprikaállomány a RhizoMagic™ és Bordóilé + Kén Neo SC kezelések következtében kiheverte ezt a stresszes időszakot.
TOVÁBB »
RhizoMagic™ stresszoldás őszi árpában
 

A legyengült, belvíz sújtotta állomány a RhizoMagic™ stresszoldó és kondicionáló hatásának köszönhetően virágzás időpontjára egyöntetű, homogén lett.
TOVÁBB »
A Coragen® tojások és lárvák ellen is hatékony
 

A kukoricamoly elleni védekezés első és legfontosabb eleme a megfelelő időzítés az első nemzedék ellen, ha nincs első, nincs második nemzedék sem.
TOVÁBB »
Növényvédelem és -kondicionálás rezisztens almafajtákban
 

RhizoMagic™ segítségével mérsékelhető a fagykár és fokozható a kötődés mennyisége
TOVÁBB »
Diniro® Gold -Kukoricagyomirtás hatékonyan, tartamhatással
 

Diniro® Gold, 5 hatóanyag mindenkinek, aki egy permetezéssel szeretné tisztán tartani kukoricáját!
TOVÁBB »
A RhizoMagic™ szerepe a stresszhatások csillapításában
 

Dr. Pónya Zsolt (Kaposvári Egyetem) magyarázza el, minek a hatására képződnek szabad gyökök a növényben, mi a szerepe az antioxidánsoknak és hogyan tud a RhizoMagic™ segíteni a növények regenerálódásában.
TOVÁBB »
Növénykondicionálás almában - RhizoMagic™
 

Takács János rakamazi almásában elégedett volt a RhizoMagic™ használatával.
TOVÁBB »
RhizoMagic™ tapasztalatatok 2020 évről
 

Termelők számolnak be a RhizoMagic™ használatáról és eredményéről stresszes borsóban, káposztában, paprikában, uborkában, almában
TOVÁBB »
RhizoMagic™ talaj- és növénykondicionáló szer vizsgálata őszi búzában
 

A Debreceni Egyetem látóképi kísérleti területén az őszi búza termésmennyiségi és beltartalmi értékeinek változását mértük a kezeletlen parcellákhoz képest.
TOVÁBB »
Egyöntetű szilvatermés a RhizoMagic™-kel
 

Nagy József (Nagyhalász) gyümölcstermesztő mérnök mesél a RhizoMagic™ használatát követő tapasztalatairól.
TOVÁBB »
Radistart® Gold csemegekukoricában
 

A csapadékos időjárás igen megnehezítette a borsó elővetemény betakarítását és a talajelőkészítést.
TOVÁBB »
Őszi gyomirtási kísérlet az új Battle® Delta gyomirtó szerrel
 

A kísérlet folyamán a Battle® Delta kimagasló gyomirtó hatását bizonyította.
TOVÁBB »
Paprika és uborka növénykondicionálása, növényvédelme
 

RhizoMagic™, Bordóilé + Kén Neo SC és Radistart® Gold használatának eredményei
TOVÁBB »
Kondicionálás karfiolban - RhizoMagic™
 

A tálcában stresszes volt a karfiol, de kb. 2 héttel a két alkalommal kijuttatott RhizoMagic™ kezelés után egészséges növények fejlődnek a területen.
TOVÁBB »
Uborka kondicionálása és növényvédelme
 

Radistart® Gold, Bordóilé Neo SC és RhizoMagic™ készítményekkel.
TOVÁBB »
Két héttel a kezelés után nem volt kukoricamoly a kukoricában
 

Kanyó József 300 hektáros gazdaságában a kukoricamoly ellen hosszú hatástartamú, szelektív rovarölő szert, a Coragen®-t alkalmazza.
TOVÁBB »
Növénykondicionálás körtében - RhizoMagic™
 

Egészséges fa, sok termés, köszönhetően a RhizoMagic™ növénykondicionáló készítménynek
TOVÁBB »
Kukoricamoly ellen Coragen®!
 

Hosszú hatástartamú, szelektív rovarölő szer
TOVÁBB »
Már ősszel is legyőzhetjük a gyomokat! - Battle® Delta
 

A területen a nagy széltippan, pipacs, borostyánlevelű veronika, tyúkhúr és a mezei árvácska is rendszeresen problémát jelent. Ezek kikapcsolását hatékonyan végezte el a Battle® Delta.
TOVÁBB »
Kondicionálás uborkában - RhizoMagic™
 

A május 1-jén ültetett növény két hónappal később 2,1 méter magas, és 90%-ban terem már az uborka.
TOVÁBB »
Meggykultúra Exirel® SE kezelés után
 

A felvételen jól látható, hogy nemcsak a foltosszárnyú muslica, de a cseresznyelégy kártétele is megelőzhető a készítmény helyes időzítésével.
TOVÁBB »
RhizoMagic™ - sikeres stresszoldás borsóban
 

Gyomirtó szer okozta stressz kezelésében látványos eredményt értek el Tiszavasváriban.
TOVÁBB »
Állományszemle kukoricában - Dél-Somogyban
 

A felvételeken a kukoricamoly lárváját és jellegzetes kártételét láthatjuk.
TOVÁBB »
Látóképi szántóföldi bemutató
 

FMC-Agro szántóföldi bemutatók, gombnyomásra a képernyőjén!
TOVÁBB »
Sárszentmihályi szántóföldi bemutató
 

FMC-Agro szántóföldi bemutatók, gombnyomásra a képernyőjén!
TOVÁBB »
Üzemi kezelések FMC technológiával madártávlatból
 

FMC-Agro szántóföldi bemutatók, gombnyomásra a képernyőjén
TOVÁBB »
A 3-szoros jégverés és vihar sújtotta almaültetvény megmentője a RhizoMagic™
 

A 2x2 liter/ha dózisban kijuttatott RhizoMagic™ növénykondicionáló készítménynek köszönhetően csodás eredmények születtek.
TOVÁBB »
A RhizoMagic™ meggyben is beváltotta a hozzáfűzött reményeket
 

A RhizoMagic™ használatának köszönhetően olyan termések is megmaradták a fán, amik a virágzáskori fagy miatt leestek volna. Az Érdi bőtermő fajtánál a termésméretet is megnövelte a készítmény: 24-26 mm átmérőjű meggyeket eredményezett.
TOVÁBB »
Kiemelkedően teljesített a RhizoMagic™ uborkában is!
 

A hajtásnövekedést és a virágzást is elősegítette a RhizoMagic™, mely több termést is eredményezett a végén.
TOVÁBB »
A RhizoMagic™ használata után a termelők termésnövekedésről számoltak be.
 

A 2019-es szezonben több helyszínen is kísérleti jelleggel próbálták ki az FMC új növénykondicionáló készítményét, a RhizoMagic™-et.
TOVÁBB »
A RhizoMagic™-kel kezelt ültetvény fagykár után 70 dkg-os almát is produkált
 

Az óriási méretű almák a RhizoMagic™ számlájára írhatók. A következő évi termőrügy-berakódottság is nagyon jónak bizonyul.
TOVÁBB »
Almamoly elleni eredményes védelem
 

Az almamoly elleni védekezés meghatározó és sikeres eszközei a Coragen® 20 SC, Avaunt® 150 EC, Steward® 30 DF rovarölő szerek
TOVÁBB »
Egy nyugdíjas kertész tapasztalatai almában
 

Bordóilé Neo SC és Coragen® SC használatával évek óta eredményesen gazdálkodik ültetvényén.
TOVÁBB »
A cseresznyelégy ellen is hatásos volt az Exirel® SE
 

A foltosszárnyú muslica ellen cseresznye- és meggykultúrákban az Exirel® SE 0,75 l/ha dózisban szükséghelyzeti engedéllyel alkalmazható 2020.05.04-től 2020.08.04-ig.
TOVÁBB »
Meggy gombabetegségek elleni védelme
 

Bordóilé Neo SC, Bordóilé + Kén Neo SC-s és Riza® 250 EW-s kezelésekkel megelőzhető a gombabetegség megjelenése.
TOVÁBB »
A Cyazypyr® hatóanyag hatása a foltosszárnyú muslicára
 

Az Exirel® rövarölő szer rendkívül gyorsan fejti ki hatását a nőstény egyedekre.
TOVÁBB »
A napokban elkezdődött a kalászosokat károsító Oulema fajok betelepedése.
 

A vetésfehérítők károsításukkal csökkentik a növények asszimilációs felületét, ezáltal komoly mennyiségi és minőségi veszteséget okoznak.
TOVÁBB »
Radid® CS a levéltetvek és vetésfehérítő bogarak ellen
 

Az imágók elleni védekezéssel megelőzhető a tömeges lárvakelés.
TOVÁBB »
Diniro® Gold a gyommentes kukoricáért
 

Öt hatóanyag, levélen és talajon keresztül is szemmel látható hatékonyság.
TOVÁBB »
Cyazypyr® hatóanyag - növekedés az elejétől a végéig
 

A Cyazypyr® hatóanyag alkalmazható levélre permetezve vagy hajtatásban, csepegtető öntözéssel kijuttatva.
TOVÁBB »
Termelők és az Avaunt® rovarölő szer
 

Hogyan segített az Avaunt® rovarölő szer? Mi a tapasztalat a piretroidok hatákonyságáról a fénybogarak ellen? Termelők válaszolnak a kérdésekre.
TOVÁBB »
A Benevia® igen hatásosnak bizonyult a liszteske és bolhák ellen.
 

Pap Tamás Nyíregyháza-Sóstóhegyen 10 hektáron termeszt káposztát.
TOVÁBB »
Coragen® rovarölő szer
 

Tegyen szert több előnyre, mint csupán a kukorica védelme
TOVÁBB »
A káposzta növényvédelme
 

Az ültetést követő 30-45 napban, az intenzív gyökeresedés időszakában a káposztafélék fokozottan érzékenyek.
TOVÁBB »
A Cyazypyr® hatóanyag hatásmechanizmusa
 

A Cyazypyr® hatóanyaga a rágó és szívó kártevők széles köre ellen hatékony.
TOVÁBB »
Ismerjük meg a foltosszárnyú muslicát, a Drosophila suzukii-t!
 

A Drosophila suzukii petéit képes akár egészséges, ép gyümölcsbe is rakni.
TOVÁBB »
Evalio® AgroSystems kártevőmonitoring szolgáltatás
 

Egy digitális monitoringrendszer, amely rovarcsapda-hálózaton alapul.
TOVÁBB »
Fenntarthatóság az SX® technológiával
 

Az SX technológiával időt takarít meg, vizet takarít meg, pénzt takarít meg.
TOVÁBB »
Évek óta FMC technológiával gyomirtott kukorica
 

Az olyan nehezen irtható gyomokat is sikerült elpusztítani, mint pl.: a selyemkóró.
TOVÁBB »
A kukoricamoly elleni védekezés poroblémáinak ismertetése
 

Matuska Sándor (Zsadányi Malom '97 Kft.) előadása a II. FMC Növényvédelmi Termelői konferencián
TOVÁBB »
Repcefénybogár piretroid-rezisztencia mérés
 

A piretroidok gyakori használatával ellenállóvá válhatnak a tavaszi kártevők, így a repcefénybogár is. A rezisztencia mérés módszerét a videóban tekintheti meg.
TOVÁBB »
Kalászhányás idején Azaka Top Pack-kal kezelt búza
 

Horváth Henrik (Bagod) számol be tapasztalatairól
TOVÁBB »
Közérdekű felhívás!
 

Figyeljen oda a növényvédő szerek vásárlásakor
TOVÁBB »
Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

Tudja-e Ön, hogy mekkora lehet a repce-fénybogár által okozott kártétel a repcében, ha nem vagy nem hatékony rovarölő szerrel védekezünk ellenük?

0,1-0,3 t/ha

0,4-0,7 t/ha
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.