RhizoMagic™

2021. január 26. kedd
BETÜMÉRET:

Folyékony növénykondicionáló és stresszoldó készítmény

Szerves anyag: 315 g/l, Tengeri algakivonat: 145 g/l, Szabad aminosavak: 85 g/l, Nitrogén: 48 g/l, Foszfor: 48 g/l, Kálium: 36 g/l, Bór: 1,6 g/l, Réz EDTA: 0,2 g/l, Vas EDDHA: 0,6 g/l, Mangán: 1,2 g/l, Molibdén: 0,1 g/l, Cink: 1,0 g/l

UFI: VP91-03U8-XN4H-KD7U

MSDS, okiratok, címke
RhizoMagic - MSDS
(MSDS, 214 kb) RhizoMagic 6300/1944-1/2020
(Okirat, 2020.05.20, 197 kb)

Kiszerelés 10 literes műanyag kanna és 600 literes IBC tartály

 

Hatásmód és hatékonyság

Szerves anyagokban gazdag természetes tengeri alga kivonat növényazonos L-aminosavakkal, nitrogénnel, foszforral, káliummal és kiegyensúlyozott mikroelem tartalommal. A RhizoMagic™ formulációjának köszönhetően könnyen kijuttatható és biztosítja a növények maximális fejlődését.

A nitrogén, foszfor, kálium és mikroelemek jelenléte a növények gyors fejlődésével egy időben biztosítja az optimális tápanyag-ellátottságot. Az aminosavak és a tengeri alga gondoskodnak a biostimulátor hatásról és a tápanyagok gyors felvételéről és asszimilációjár

Felhasználási javaslatok

A RhizoMagic™ növény- és talajkondicionálóból kijuttatható éves összmennyiség 6-12 liter.

Alkalmazása kalászosokban ősszel a gabona korai fejlődési szakaszában a tarlómaradványok bontására, valamint a jobb gyökeresedés elősegítésére 1,5-2 l/ha dózisban javasolt, hogy kalászosaink megfelelően megerősödve menjenek a télbe (fagyvédelem). Tavasszal a jobb begyökeresedéshez, valamint a stresszek kivédéséhez 2 l/ha dózisban használható. Célszerű a virágzás előtt a lombvédelemmel egy menetben újabb 2 l/ha dózisban is használni. Stresszkezelés esetén a kezelések közötti idő csökkenthető, a permetezést javasolt a stresszhelyzet minél korábbi időszakában kijuttatni.
Felhasználható 2-4 alkalommal a tenyészidőszak végéig.

Őszi káposztarepcében növénykondicionálóként ősszel a repce korai fejlődési szakaszában 1,5-2 l/ha dózisban javasolt a jobb gyökeresedés, a télállóság és a fagytűrés elősegítésére, hogy a repce megfelelően megerősödve menjen a télbe. Dózisa tavasszal a regulátorozás idején 2 l/ha, mely segít a növényfejlődés újraindulásában. A virágzás előtt javasolt újabb kezelés dózisa 1,5-2 l/ha. Stresszkezelés esetén a kezelések közötti idő csökkenthető, a permetezést a stresszhelyzet minél korábbi időszakában szükséges kijuttatni. Felhasználható 2-4 alkalommal a tenyészidőszak végéig.

Kukoricában és napraforgóban alkalmazása preemergens gyomirtással egy menetben, 1,5-2 l/ha dózisban kijuttatva az egyöntetűbb kelés elősegítésére javasolt. A kezelések elvégzését a kultúrnövény korai fejlődési szakaszában a gyökeresedés elősegítésére, valamint a korai gyomirtók okozta esetleges stressztünetek kiküszöbölésére ajánljuk. Stresszkezelés (pl. hidegkár, aszály, melegstressz, gyomirtó stressz) esetén a két kezelés közötti idő csökkenthető, a permetezést javasolt a stresszhelyzet minél korábbi időszakában kijuttatni.
Felhasználható 2-4 alkalommal a tenyészidőszak végéig.

Szőlő- és gyümölcskultúrák állománykezelését - amennyiben a lombfakadás megelőzi a virágzást - célszerű 2,5-3,5 l/ha adagolással kezdeni, majd elvirágzás után a tenyészidőszak hosszától függően 2-4 alkalommal folytatni, 2,5-3,5 l/ha dózissal.

Zöldség kultúrákban az első állománykezelést még virágzás előtt (permetezéssel, esetleg más, ebben az időszakban használt növényvédő szerrel együtt) 2,5-3,5 l/ha javasolt megkezdeni. A következő kezeléseket elvirágzás után a tenyészidőszak hosszától függően célszerű folytatni, 2-4 alkalommal a tenyészidőszak végéig 2,5-3,5 l/ha adagokban kijuttatva.


Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!

Kapcsolódó termék


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.