Gyors segítség a napraforgó indításhoz

2021. április 16. péntek
BETÜMÉRET:
A Radistart® Gold hatékonyan segíti a napraforgó gyors indulását és csírázását

A változó időjárási körülmények között gondoskodnunk kell a napraforgó gyors kezdeti fejlődéséről. 2021-től gázosodó talajfertőtlenítő szer alkalmazására nincs lehetőségünk, így még fontosabb, hogy a növényeink gyorsan el tudjanak indulni a vetés után.

A startertrágyázás egy hatékony lehetőség, mellyel a növényt a csírázás időszakában célzottan tudjunk segíteni a fejlődésben a kijuttatott tápelemekkel. Alkalmazásával gyors, egyöntetű kelést, erőteljes gyökérnövekedést érhetünk el, melynek köszönhetően a növény jobban ellenáll a stressztényezőknek (pl.: aszály, talajlakó-kártevők károsítása stb.), valamint gyomelnyomó képessége is jobb lesz.

A csíranövény kezdeti fejlődéséhez fontos, hogy egyszerűen hozzájusson a könnyen felvehető és vízoldékony formában lévő, gyökérképződéshez szükséges foszforhoz (P2O5). A kén (SO3) biztosítja a gyökérzóna enyhén savas pH-ját, ami a foszfor és mikroelemek felvétele szempontjából kedvező. A kálium-ellátottság is meghatározó a tenyészőkúp zavartalan differenciálódásában, mely sok esetben 6-8 leveles korig befejeződik és nagyban meghatározza a termés mennyiségét.

A szabad ammónia a talajban leperzselheti a hajszálgyökereket, melynek következtében legalább két hétig gátolt a növények víz- és tápanyagfelvétele. Ez megelőzhető lassú hatású nitrogénformák használatával, illetve nagy szorpciós kapacitású anyagok (pl.: zeolit) beépítésével, ami a hirtelen felszabaduló ammóniát reverzibilisen megköti.

A növények gyors kezdeti fejlődésének kedvez, ha a talaj hőmérséklete, a víz/levegő aránya optimális, a szerkezete morzsalékos. Ha olyan startertrágyát választunk, amely talajkondicionálót is tartalmaz, akkor egyszerre két irányból (tápanyagban és talajszerkezettel) tudunk segíteni a fiatal növényeknek.


A Radistart® Gold hatékonyan segíti a napraforgó gyors indulását és csírázását

A Radistart® Gold készítményben található makro- (nitrogén, foszfor, kálium), mikro- (cink) és mezoelemek (kalcium, magnézium, kén) közül a magnézium és a kálium mennyisége kétszeresére nőtt az elődkészítményhez képest. 16 %-ban tartalmaz zeolitot (a jelenleg elérhető készítmények között legmagasabb arányban), mely nagy felületmegkötő képességgel rendelkezik, így a talaj optimális tápanyag- és vízháztartását segíti elő. A készítményben található 2 % tengerialga-kivonat is felel a biostimulátor hatásért. A termék jótékony hatással van a talajéletre, használatakor megfigyelhető, hogy a talajban megnő a hasznos élő szervezetek száma. A mikróbák száma több, mint hatvan szorosára nőhet a kezeletlenhez képest, hónapok múltán pedig többszörösére. Összetevői segítségével biztosítja a betegségek és stressz elleni védelmet, erősíti a sejtfalat, stimulálja a növényi hormonok szintézisét.

Kapcsolódó hírlevél

Kapcsolódó termék


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

A vetésfehérítő ellen mikor érdemes védekezni?

Az imágók tömeges megjelenésekor

A lárvák tömeges megjelenésekor
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.