Közeledik a lucerna korai gyomszabályozásának ideje

2021. február 9. kedd
BETÜMÉRET:
A kultúrában eddig használt gyomirtó szerek közül 2021-ben a csak tisztán imazamox hatóanyag-tartalmú készítmények már nem használhatók a lucerna gyomszabályozásában.

A fokozatos szerkivonások a lucernát sem kímélik a nehézségektől. A kultúrában eddig használt gyomirtó szerek közül 2021-ben a csak tisztán imazamox hatóanyag-tartalmú készítmények már nem használhatók a lucerna gyomszabályozásában.

A megfelelő tőállományú és kellő mértékben begyökeresedett fiatal lucernának jó a gyomelnyomó képessége. A lucerna kiöregedési szakaszában fokozott gyomosodási problémákkal kell számolni. Ezen időszakban, az évelő gyomnövények mellett az őszi kelésű magról kelők (pl.: pásztortáska, ebszékfű) és a melegigényes T4-es gyomok (libaparéjfajok, disznóparéjfajok, csattanó maszlag, repcsényretek és a vadrepce) is komoly problémát okoznak. Az utóbbi gyomnövények ellen jó gyomirtási hatékonyságot nyújt a Refine® 50 SX gyomirtó szer.
 


Refine® 50 SX gyomirtó szerrel kezelt 3 éves lucernaállomány

A lucerna második éves gyomszabályozásától továbbra is biztosan számíthatunk a tifenszulfuron hatóanyagú Refine® 50 SX gyomirtó szerre. A készítményt a lucerna nyugalmi állapotában szükséges kijuttatni, kora tavasszal vagy késő ősszel.
Dózisa 30 g/ha, a gyomirtóhatás fokozására a készítményhez Trend® 90 nedvesítőszer hozzáadása szükséges 0,1% -os koncentrációban.

Kapcsolódó hírlevél
Kapcsolódó termék


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.