Kapás növények kezdeti feljődésének segítése

2022. január 20. csütörtök
BETÜMÉRET:
Kapás növényeink kezdeti fejlődését biostimulátorral kiegészített startertrágyával segíthetjük.

A műtrágyák ára 2021-ben folyamatos növekedett, év végére a nitrogénalapú és komplex műtrágyák piaci ára a megszokott árszinthez képest legalább háromszorosára nőtt. A drasztikus áremelkedésen túl további probléma, hogy a rendelkezésre álló készletek is korlátozottak és kérdéses, hogy milyen mennyiségben lesz elérhető műtrágya 2022 tavaszán.

A fenti tények tükrében is ajánlott a mikrogranulátum starterműtrágyák használata, melyek kapás kultúrák esetében 10-20 kg/ha dózissal használhatók. Vetéssel egy menetben a biológiai startertrágya a növények fejlődésének legkritikusabb szakaszában, csírázáskor biztosítja a fiatalkori fejlődéshez legszükségesebb feltételeket, optimális talajkörnyezetet és tápelem-ellátottságot, aminek következtében az intenzív fejlődésből eredő kezdeti előny a termés betakarításáig nyomon követhető.

Ezúton ajánljuk figyelmébe, hogy a Radistart®* Gold készítményünkre elővásárlási akciót hirdetünk. A január 17-től március 15-ig megrendelt termékekre vonatkozóan a készlet erejéig 10% kedvezményt adunk a 2022-es szezonbeli listaárhoz képest.

A biológiai startertrágya egyedisége abban rejlik, hogy a kiterjedt makro- és mikroelem tartalmán felül olyan egyéb összetevőket is tartalmaz (zeolit, algakivonat), amelyek a talaj és a növény biológiai életfolyamatait jelentősen serkentik.

Négy héttel a vetés után Radistart®* Gold 15 kg/ha hatása csemegekukoricában. A kevésbé ideális körülmények ellenére a kukoricák vitálisak, jól fejlett gyökérzettel rendelkeznek. (Tiszavasvári, 2020.06.29.).

A biológiai hatású startertrágya és talajkondicionáló együttes hatására a könnyen hasznosítható szénhidrátok többszörösére növelik a mikroorganizmusok számát a műtrágyaszemcsék közelében. A mikrobák száma több mint hatvanszorosára is nőhet a kezeltelen talajban mérthez képest. A növény erőteljesebb gyökérzetet fejleszt, így az a talajlakó kártevőknek is jobban ellenáll. Rendszeres használatának köszönhetően a talaj könnyen művelhető, morzsalékos, kiváló vízháztartású, kórokozókban szegény, dinamikus tápanyagforgalmú termesztési környezetet alakít ki.


A Radistart®* Gold starterműtrágyával vetett napraforgóállomány (jobbra) jól láthatóan erősebb, egészségesebb még csillagbimbós állapotban is. Látókép, 2021. június.

A Radistart®* Gold startertrágya és talajkondicionáló rendszeres használata könnyen művelhető, morzsalékos és jobb vízháztartású talajt eredményez. A készítményben található makro- (nitrogén, foszfor, kálium), mikro- (cink) és mezoelemek (kalcium, magnézium, kén) közül a magnézium és a kálium mennyisége kétszeresére nőtt az elődkészítményhez képest. 16%-ban tartalmaz zeolitot (a jelenleg elérhető készítmények között legmagasabb arányban), mely különleges kőzet nagy felületmegkötő képességgel rendelkezik, így a talaj optimális tápanyag- és vízháztartását segíti elő. A Radistart®* Goldban található 2% tengerialga-kivonat is felel a biostimulátor hatásért. Összetevői segítségével biztosítja a betegségek és stressz elleni védelmet, erősíti a sejtfalat, stimulálja a növényi hormonok szintézisét.


A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.

*A Radistart® bejegyzett márkanév tulajdonosa a Plantaco Kft.


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

Tudja-e Ön, hogy mekkora lehet a repce-fénybogár által okozott kártétel a repcében, ha nem vagy nem hatékony rovarölő szerrel védekezünk ellenük?

0,1-0,3 t/ha

0,4-0,7 t/ha
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.