Most kulcsfontosságú a kalászosokban a fuzárium elleni védekezés

2021. június 3. csütörtök
BETÜMÉRET:
A Riza® 250 EW nagy mennyiségű, jó minőségű tebukonazolt tartalmaz, amely jelenleg a legjobb „fegyver” a kalászfuzáriózis ellen.

Az áprilisi szárazságot egy hűvös, ugyanakkor csapadékos május követett (60-70 mm), melyet minden jel szerint meleg, jelentős napi hőmérsékletingadozású (azaz hajnali páraképződést segítő) június követ. Ezek az időjárási viszonyok a kalászbetegségek kialakulását eredményezik.

Mostanra a búzák virágzásnak indultak, a termelők megkezdték a kalászvédelmet a jó termés érdekében.
 


Virágzó búza, Nagykáta, 2021. június 1.

Területbejárások alkalmával látható, hogy a későn érkező csapadék miatt a főkalászokhoz képest a sarjkalászok csak 7-10 nap késéssel fognak virágozni, mely jelentősen megnehezíti a hatékony kalászfuzárium elleni védekezést. Az elvégzett kezelés a még nem virágzó sarjkalászokra nem ad megfelelő védelmet, így egy jó minőségű, nagy hatóanyagtartalmú készítménnyel történő ismételt kezelés ajánlott a fertőzésmentes termés elérése érdekében, melyre a Riza® 250 EW jó megoldást nyújthat.


Még csak kalászoló sarjhajtás, 2021. június 1. (balra Nagykáta, jobbra Sárszentmihály)

A Riza® 250 EW nagy mennyiségű, jó minőségű tebukonazolt tartalmaz, amely jelenleg a legjobb „fegyver” a kalászfuzáriózis ellen, ugyanakkor gondolva a mostani helyzetre (második kalászvédelem szükségességére), egyben költséghatékony megoldás is.


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.