Mit tehetünk még a napraforgó megfelelő termékenyüléséért?

2019. június 5. szerda
BETÜMÉRET:
Csillagbimbós állapotban fontos a kén és bór utánpótlása

A fejlettebb napraforgó-állományok hamarosan elérik a csillagbimbós állapotot. A napraforgónak ezen fejlődési fázisában a kén- és a bórtartalmú levéltrágyák alkalmazása nagymértékben elősegíti a megfelelő termékenyülést és olajtartalom elérését.
 


A fejlett napraforgók hamarosan csillagbimbós fejlődési állapotba kerülnek


Fontos, hogy olyan készítményt válasszunk, amelyben megtalálhatóak azok a tápelemek is, amelyek elősegítik a kén és a bór felvételét. Ilyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik az FMC-Agro ÚJ Komplex Kénesbór levéltrágyája is. A Komplex Kénesbór összetételének köszönhetően, megfelelő tápelemarányokat biztosít a növény számára, megkönnyítve a kén és a bór felvételét. Hatékonyságát fokozza, hogy a nitrogént, a ként és a bórt a növény számára könnyen felvehető formában tartalmazza és a megfelelő tápelemarányokat további öt, a napraforgó számára meghatározó mikroelem (réz, vas, mangán, molibdén és cink) segíti.

A Komplex Kénesbór dózisa 2-3 l/ha, amelyet 200-250 l/ha víz hozzáadásával kell kijuttatni a napraforgó csillagbimbós állapotában.

Napraforgóban ez az utolsó fenológiai stádium, amikor még vontatott szántóföldi permetezővel bele lehet menni, ezért érdemes az általában ilyenkor megjelenő levéltetvek ellen is egymenetben, preventíven védekezni.

 


Már megjelentek a levéltetvek egyes napraforgóállományokban, 2019.05.30.


Olyan rovarölő készítményt javasolt felhasználni, amely ellenáll a magas UV sugárzásnak, az intenzív csapadéknak és több napon keresztül védettséget biztosít a betelepülő levéltetvekkel szemben. A Rapid® CS egy olyan mikrokapszulázott piretroid, amely ezen tulajdonságoknak teljes mértékben megfelel. A Rapid® CS 0,08 l/ha-os (80 ml/ha) dózisa jól kombinálható a Komplex Kénesbór 3 l/ha-os dózisával, biztosítva a megfelelő rovarok elleni védelmet és tápanyagellátást.

Bízunk benne, hogy ajánlatunkkal Önt is segítjük a sikeres napraforgótermesztésben. Szakmai kérdésekkel forduljon bizalommal területi képviselőinkhez!
Kapcsolódó adatbank


Kapcsolódó hírlevél

Kapcsolódó termék


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.