Omnera® LQM®

2022. augusztus 13. szombat
BETÜMÉRET:

Folyékony (OD) gyomirtó szer

Új, kombinált hatóanyagú kalászos gyomirtó egyedülálló LiquidMax formulációban.

UFI: NM6X-N2G2-6N4R-CD5N

MSDS, okiratok
Omnera LQM - MSDS
(MSDS, 434 kb) Omnera LQM 04.2/46-2/2018.
(Okirat, 2018.03.19, 188 kb) Omnera LQM 04.2/469-1/2017.
(Okirat, 2017.01.30, 202 kb)

Hatóanyag Forg. kat. Eng. szám m.v.i. (nap)
135 g/l fluroxipir +
30 g/l tifenszulfuron-metil +
5 g/l metszulfuron-metil
I. 04.2/469-1/2017 NÉBIH 0

 

Méhveszélyesség nem jelölésköteles
Veszélyesség vízi szervezekre kifejezetten veszélyes
Tűzveszélyesség nem jelölésköteles
p.o. LD50 patkányon >5000 mg/ttkg
Kiszerelés 5 l-es műanyag kanna

 

Kultúra Károsító Dózis
(l/ha)
é.v.i. (nap)
őszi búza, rozs,
tritikálé, őszi árpa,
tavaszi búza
magról kelő kétszikű
gyomnövények, ragadós galaj,
mezei acat
0,5-1 nk.

 

Személyre szabott kalászos gyomirtócsomag-ajánlatokért látogasson el erre az oldalra!

Hatásmód és hatékonyság

Az Omnera® gyomirtó szer a fluroxipir, metszulfuron-metil és a tifenszulfuron-metil egymást kiválóan kiegészítő hatóanyagok kombinációja egyedülálló LiquidMax (LQM®) formulációban.

A fluroxipir az újonnan képződő szárakban és levelekben megzavarja a növényi sejtek növekedését; befolyásolva a fehérjeszintézist és a normál sejtosztódást. A metszulfuron-metil és a tifenszulfuron-metil az acetolaktát-szintáz enzim (ALS) gátló szulfonilureák csoportjába tartozó herbicidek, melyek a növekedés leállítását és végül a növény pusztulását eredményezik. Ezek a szelektív hatóanyagok elsősorban a gyökéren és levélen keresztül szívódnak fel. A hatástartam ideje alatt a gyomnövények nem veszik fel a vizet és a tápanyagokat a talajból, így megszüntetik a kultúrnövénnyel szembeni növekedési versengést.

Felhasználási javaslatok

Őszi búza, rozs, tritikále kultúrákban a készítményt tavasszal, posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a zászlóslevél kiterüléséig.

Őszi árpa kultúrában a készítményt tavasszal, posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a bokrosodás végéig.

Tavaszi búza kultúrában a készítményt tavasszal, posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény 3 leveles állapotától a zászlóslevél kiterüléséig. A ragadós galaj 2-3 levélörvös fejlettségekor, a magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 leveles korukban, a mezei acat tőlevélrózsás állapotában a legérzékenyebb a készítményre. Mezei acat ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni. A készítménnyel kezelt kalászos betakarítását követő év tavaszán bármely szántóföldi kultúra vethető cukorrépa kivételével.

Utóvetemény: A készítmény 0,75-1,0 l/ha-os dózisának kijuttatását követően ugyanabban az évben csak őszi kalászosok és őszi káposztarepce vethetőek. Őszi káposztarepce csak a 6,5-nél alacsonyabb pH értékű talajokon, a készítménnyel való kezelést követő 120 nap után, mélyszántást követően vethető, és ha a készítmény kijuttatása után a vegetációs idő nem volt hosszan aszályos. A vegetációs idő alatti hosszú szárazság, aszály esetén a metszulfuron-metil hatóanyag gátolt lebomlása miatt az őszi káposztarepce károsodást szenvedhet. A készítménnyel kezelt kalászos betakarítását követő év tavaszán bármely szántóföldi kultúra vethető cukorrépa kivételével.


Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!Kapcsolódó kiadványKeresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

Tudja-e Ön, hogy mekkora lehet a repce-fénybogár által okozott kártétel a repcében, ha nem vagy nem hatékony rovarölő szerrel védekezünk ellenük?

0,1-0,3 t/ha

0,4-0,7 t/ha
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.