Oldja meg problémáit egymenetben a Benevia® rovarölő szerrel!

2020. július 28. kedd
BETÜMÉRET:
Megoldás a káposztában egyszerre károsító káposztamoly, bagolylepkék és liszteske ellen

A káposztaféléket termelő gazdálkodó jól tudja, hogy a nyári ültetésű „tárolási” káposzta folyamatos védelmet igényel a rovarkártevők ellen. A magas hőmérséklet és az öntözés során kialakuló magas páratartalom nemcsak a káposztának kedvez, hanem a bolháknak, káposztalegyeknek, liszteskéknek, káposztalepkéknek és egyéb molykártevőknek (káposztamoly, káposzta-bagolylepke, stb.) egyaránt.


Bal oldalon: káposztamoly (Plutella maculipennis) hernyója, jobb oldalon: káposzta-bagolylepke (Mamestra brassicae) hernyója káposztalevélen

Ha kimarad egy védekezés, vagy már hatástalannak bizonyulnak az eddig jól bevált készítmények, akkor néhány nap alatt óriási károkat, akár tarrágást is okozhatnak az előbbi kártevők. További problémát okoz, ha a molykártevők lárvái már berágták magukat a fejbe, ugyanis kontakthatású készítményekkel ekkor már nem lesz eredményes a védekezés!

Oldja meg problémáit egymenetben a Benevia® rovarölő szerrel!

Az FMC-Agro új terméke, a Benevia® rovarölő szer új hatóanyaga (Cyazypyr®) révén egyszerre nyújt hatékony megoldást szinte az összes káposztát károsító kártevő ellen. Hatását kontakt, illetve felszívódó módon is kifejti, erősen transzlamináris, a növényben jól szállítódik. A kultúrnövénybe felszívódva hosszú hatástartamot biztosít. A célkártevők táplálkozását a kezelés után pár perccel leállítja, kártevőfajtól és azok fejlettségi állapotától függően a teljes pusztuláshoz 24-48 óra szükséges.

A Benevia® valódi tojásölő hatással is rendelkezik, a molykártevők tojás, lárva és báb alakját is elpusztítja, míg a liszteske minden fejlődési alakja (kivéve pupárium) ellen hatékony!


Liszteske, vagyis üvegházi molytetű (Trialeurodes vaporariorum) káposztalevélen

Alkalmazása 0,4-0,75 l/ha-os (kártevőfajtól függően) dózisban javasolt és kiváló hatékonysága eredményeképpen 10-14 napos tartamhatást is elérhetünk vele. A megfelelő hatás érdekében növényi olaj (kezelt repceolaj, narancsolaj) hozzáadása a káposztaféléket borító viaszos levélfelület miatt szükséges.

 


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.