Már ősszel is legyőzhetjük a gyomokat!

2020. szeptember 1. kedd
BETÜMÉRET:
Őszi búzában és őszi árpában

A kalászos gabonában az elmúlt években előre törő T1-T2-es életformájú gyomnövények - nagy széltippan, veronikafajok, mezei árvácska vagy a tyúkhúr - ellen tavasszal már nehéz a védekezés. Ha a terület mélyfekvésű, kora tavasszal sokszor nem tudunk a nedves talajállapot miatt permetezni, csúszik a kijuttatási idő, ami meghiúsítja a sikerességet. Tovább bonyolítja a helyzetet az egyszikűek elleni gyomirtás, főleg, ha a nagy széltippan mellett/helyett a parlagi ecsetpázsit vagy olaszperje marad a következő kalászos kultúrában. Ezen egyszikűekből 20-30 növény/m2 már 15-20 % termésveszteséget okoz. Többet, mint a kétszikű gyomnövények.

Örömmel értesítjük, hogy a fentiek megoldására az FMC-Agro 2020 őszén egy új őszi kalászos gyomirtó szert hoz forgalomba. A Battle® Delta őszi búzában és őszi árpában használható egy- és kétszikű gyomok elleni készítmény, 400 g/l flufenacet és 200 g/l diflufenikán hatóanyag-tartalommal.

Ebben a videóban többet is megtudhat a termékről, mely bemutatja a Battle® Delta gyomirtó szerrel Győrben végzett kísérlet eredményét is.

Felhasználási javaslat:
A Battle® Delta gyomirtót ősszel preemergensen, vagy korai posztemergensen a kultúrnövény 1-5 leveles állapota között juttassuk ki 0,3-0,6 l/ha dózisban, amikor a gyomok szik-2 leveles állapotban vannak.

Az FMC-Agro által ajánlott technológia a gyomokhoz igazodik:

  1. Ha a területen a nagy széltippan és a kétszikű gyomok a jellemzőek (pipacs, kamillafélék, repce árvakelés, vadrepce, ebszikfű, tyúkhúr stb.):
    Battle® Delta 0,3 l/ha + Ally® Max 28 g/ha + Trend® 90 0,1 % korai posztemergensen kijuttatva.
  2. Ha parlagi ecsetpázsit és/vagy olaszperje-fertőzés van a területen és mellette a kétszikűek ellen is védekezni kell (veronikafajok, mezei árvácska, tyúkhúr, árvacsalán félék, ebszikfű stb.):
    Battle® Delta 0,6 l/ha preemergens vagy korai posztemergens kezeléssel.


 Kapcsolódó termék


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

Tudja-e Ön, hogy mekkora lehet a repce-fénybogár által okozott kártétel a repcében, ha nem vagy nem hatékony rovarölő szerrel védekezünk ellenük?

0,1-0,3 t/ha

0,4-0,7 t/ha
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.