A Radistart® Gold kijuttatása mélybordás adagolókerék használatával javasolt

2020. április 27. hétfő
BETÜMÉRET:

Somogy megyei gazdálkodó partnerünk Radistart® Gold startertrágya kijuttatása mellett kezdett neki a kukorica vetésének.

A Kverneland Accord Optima típusú vetőgép mikrogranulátom-adagoló tengelye kb. 1,5 hektár után érezhetően nehezen mozgott, később pedig a biztonsági szegek szétszakadása után a tengely meg is állt. A lenti képeken a gyári kijuttató berendezéshez tartozó adagolótárcsa-típusok láthatók.

 

A megoldás orvosolására partnerünk az FMC területi szakmérnökének és gépész kollegáknak a segítségét kérte. A termék minősége az előírásoknak megfelelt, de szemcséi puhábbak és nagyobbak bizonyos granulált talajfertőtlenítőknél, így a gépészeti területen kellett keresni a megfelelő eljárást.

A képen látható adagoló keréktípusok nem elég mélyek, így a granulátumszemcsék nem tudnak könnyedén kijutni az adagolóból, a sekély adagolóban a szemcsék felörlődnek, és ez dugulást okozhat, így ezeknél mélyebb adagolókerékre van szükség. A megoldást a kijuttató berendezésben a mélybordás adagolókerék használata jelenti, melynek segítségével a granulátumszemcsék könnyedén kijutnak és kevésbé őrlődnek az adagolóban.

A Kverneland Accord Optima vetőgéphez a mélybordás adagolókerék cikkszáma: 823915.
Más típusú vetőgép esetén is érdemes megfontolni a fenti tapasztalatokat, így minden esetben javasoljuk mélybordás adagolókerék használatát a Radistart® Gold kijuttatása során.

 
Kapcsolódó termék


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.