Glyfos® Amal Pack

2019. március 23. szombat
BETÜMÉRET:

Totális gyomirtó, tápanyagfeltáró és talajkondicionáló virtuális csomag

Kapcsolódó termékek
Hatóanyag Forg. kat. Tartalom m.v.i. (nap)
Glyfos Dakar 680 g/kg glifozát (= 748,4 g/kg glifozát-ammónium só) III. 10 kg Glyfos Dakar + 0
Amalgerol - állati és növényi olajok, gyógynövény kivonatok, nyomelemek, esszenciák, algakivonat 25 l Amalgerol

 

AKG besorolás
Integrált szántóföldi célprogram felhasználható
Tanyás gazdálkodás felhasználható
Egyéb szántóföldi célprogramokban felhasználható
Integrált gyümölcs és szőlőtermesztés felhasználható
Hagyományos gyümölcstermesztés felhasználható
Virtuális csomag tartalma 5 ha/csomag

 

Kultúra Károsító Dózis (kg/ha; l/ha) é.v.i. (nap)
Tarló Magról kelő és évelő gyomok, Tarlómaradványok bontása, Talajkondícionálás Glyfos Dakar 2 (kg/ha), Amalgerol 5 (l/ha) -

 

A tarlókezelés szükségességét az évelő gyomok (mezei acat, fenyércirok) terjedésével és a parlagfű büntetetési tarifáinak növekedésével is indokolhatjuk. Azonban nem szabad elfeledkeznünk, hogy a tarlón ottmaradt növénymaradványok potenciális tápanyagforrást jelentenek a következő növény számára.


Őszi búza esetében a talajban maradt gyökérmaradványok és a leszecskázott szalma 5 tonnás termés esetén 40 kg/ha N, 38 kg/ha P2O5 hatóanyagot és 44 kg/ha K2O tápanyagot biztosítanak a következő növény számára. Ez őszi káposztarepce (2,5 t termés) esetében N – 27 kg/ha, P2O5 – 16 kg/ha, K2O – 21 kg/ha tápanyagforrást jelent a talajban. Ezek a tarlómaradványok annyi tápanyagot tartalmaznak, mintha az őszi alaptrágyázásra általánosan használt „háromszor tizenötös” (N:P:K 15:15:15) műtrágyából 1,5-2 q-t juttatnánk ki hektáronként. Főként kalászos után vetett őszi káposztarepce esetében nem mindegy, hogy ehhez a tápanyagmennyiséghez a növény mikor tud hozzáférni.
A tarlómaradványokat a talajban lévő baktériumok bontják el. Mivel a szalma széntartalma magas, így a bontás során a baktériumok elfogyasztják a keletkezett nitrogént, a továbbiakban a nitrogénnel nem számolhatunk, de a foszfor, a kálium és a különféle mikroelemek felvehetővé válnak a következő növény számára.


Az Amalgerol® olajos adalékanyagának köszönhetően a talajrészeken óriási határfelületeken terül szét, életteret biztosítva a talajbaktériumok számára. Ezeken a felületeken könnyen emészthető szénforrásként, azaz táplálékként, feléleszti, és gyors szaporodásra készteti a területünkben több millió éve honos, nekünk ingyen dolgozó, a növényi maradványokat elbontó mikroorganizmusokat, melyek fokozott szervesanyag-bontásba kezdenek. A baktérium élet fokozása eredményeként kialakul a talaj morzsalékos szerkezete, így jelentősen javul a talaj felesleges vízének (belvíz) elvezetése, létrejön az egészséges víz levegő arányú talaj. Az ilyen talajokon nincsenek betömörödött, levegőtlen, víznyomásos foltok, aszály esetén kevésbé szárad ki. A következő növény könnyebben jut a lényegesen magasabb mennyiségben feltárt, könnyen elérhető tápanyaghoz.


Tarlókezelések esetén a Glyfos® Dakar totális gyomirtó szerrel együtt kijuttatott Amalgerol, a növényi olajtartalma miatt hatásfokozó adalékként (a Hyspray-hez hasonlóan) segíti a gyomirtó szer felszívódását a gyomnövényekbe. A Glyfos® Amal Pack  virtuális csomag megvásárlásával 10 % kedvezmény érhető el.

Megjegyzés:

Mivel a Glyfos® Dakar tarlókezelésen kívül más kultúrákban is alkalmazható (pl. gyümölcs- szőlő ültetvények), ahol az Amalgerol szintén eredményes, ezért a Glyfos® Amal Pack virtuális csomag előnyeit ezen növények termesztőinek is ajánljuk.


Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!
    No documents found

Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.