Veszélyben a fiatal repcék!

2015. augusztus 31. hétfő
BETÜMÉRET:
A csávázás hiánya és a száraz meleg miatt fokozott kártevőaktivitás várható. Mutatjuk a megoldást.

A rovarölőszeres csávázószerek kivonása miatt a repcében károsító kártevők fellépésére sokkal nagyobb mértékben kell számítani. A repce legjelentősebb őszi kártevői a nagy repcebolha, a keresztesvirágúak földibolha imágói és a repcedarázs álhernyója, de különösen enyhe őszi időjárás esetén a gyapottok bagolylepke harmadik, csonka nemzedéke is kárt okozhat a repcében.

Ezen kártevők megjelenésére a csávázás hiánya miatt, időjárástól függően, már igen korán számíthatunk, illetve figyelni kell arra is, hogy a kártevők betelepülése elhúzódhat, ezért a tartamhatással is rendelkező készítmények alkalmazása biztonságosabb megoldást nyújt a termelők számára.

A Cheminova Magyarország Kft. praktikus megoldást kínál Önnek a Rapid Turbo folyékony rovarölő szer kombinációval. A Rapid Turbo (2 liter Rapid CS + 20 liter Cyren EC) két, jól ismert készítmény, a Rapid CS és a Cyren EC kombinációjából jött létre. A két készítmény együttes használata 33 ha repce kezelésére elegendő. A Rapid CS hatóanyaga a gamma-cihalotrin, amely egyedülálló módon, 98 %-ban tartalmazza a rovarok ellen hatékony izomer-molekulát. A mikrokapszulába rejtett hatóanyag fokozatosan szabadul fel, ezáltal a hagyományos piretroidokhoz képest plusz 3-4 nap tartamhatást biztosít. A Cyren EC hatóanyaga a klórpirifosz-etil, melynek köszönhetően a Cyren EC a rovarölő szerek között az egyik legmarkánsabb hatásmóddal rendelkező készítmény. A Cyren EC kontakt, gyomor és légzésméreg. Nagyon jól gázosodik és ennek köszönhetően olyan helyekre is eljut ahová a kontakt rovarölő szerek nem.

A Rapid Turbo a gyári kombinációkkal szemben rugalmas felhasználást tesz lehetővé. A virtuális csomagolásban található Rapid CS és Cyren EC készítmények együtt csökkentett dózissal (Rapid CS 0,06 l/ha + Cyren EC 0,6 l/ha) és külön-külön (Rapid CS 0,08 l/ha;  Cyren EC 1 l/ha) is felhasználhatóak a repce őszi növényvédelmében, alkalmazkodva az időjárási és a technológiai körülményekhez.Kapcsolódó termékek

Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.