Veszélyben a kalászosok

2019. május 24. péntek
BETÜMÉRET:
Hogyan védekezzen a betegségek ellen?

A kora tavaszi aszályos időszakot követő intenzív csapadékmennyiséggel járó tartós lehűlés komoly kihívás elé állítja a gabonatermelőket. Azokban az állományokban, ahol a tavaszi szárazság miatt nem történtek meg a védekezések, jelen időjárási körülmények között robbanásszerűen jelenhetnek meg a kórokozók. A sűrű állományokban a lisztharmat fokozatosan húzódik a felső levélemeletek felé. A szeptóriás levélfoltosság alsó levelek történő terjedése szintén erőteljes. A környezeti tényezők optimális körülményeket biztosítottak a sárgarozsda fertőzés elindulásának, ezért az erre fogékony fajták esetében fokozott figyelmet fordítsunk a védekezésre.

 


A sárgarozsda-fertőzés sporadikus megjelenése feltétlen védelmet indokol (Fotó: Varga Zs. 2019.05.22)

A csapadék kései megérkezésének másik következménye, hogy a búzaállományok sarjhajtásai 10-14 nappal később kalászoltak ki, így azok virágzása a fővirágzáshoz képest elhúzódik. Ennek következménye lehet, hogy egyes területeken, az arra érzékeny fajtákban kétszer is szükséges lesz beavatkozni a kalászfuzáriózis ellen.

A felvetett problémára kiváló megoldást biztosít a Riza® 250 EW 1 l/ha-os dózisa, amely magas tebukonazol tartalmának köszönhetően, tökéletesen védi a kalászt és a felső levélemeleteket.

 


A kalászfuzáriózis ellen használja a Riza® 250 EW 1 l/ha-os dózisát (Fotó: Varga Zs. 2015)

 

Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.