Maize Extra

2019. január 17. csütörtök
BETÜMÉRET:
Foszfor (P2O5) 575 g/l, Kálium (K2O) 81 g/l, Cink (Zn) 140 g/l, EK műtrágya

Kiszerelés 20 liter

 

Növény Felhasználási mód
Kukoricában 2-3 leveles kortól, 2-3,75 l/ha dózisban, 250 l/ha vízzel javasolt kijuttatni. Fontos, hogy a hatékonyság érdekében az első kezelést növény 4-6 leveles koráig végezzük el a megfelelő gyökértömeg növekedés és a termés differenciálódás elősegítése érdekében. A második kezelést közvetlenül a címerhányást megelőző időszakra érdemes időzíteni, 2-3,75 l/ha dózisban, 250-300 l/ha vízzel kijuttatva, elősegítve a megfelelő termékenyülést.
Kalászosokban 3 leveles kortól ősszel a gyökértömeg növelésére és a bokrosodás elősegítésére 1-2 l/ha dózisban, 200-250 l/ha vízzel kijuttatva. Tavasszal szárbaindulásig 1-2 l/ha dózissal, 250 l/ha vízzel kell kijuttatni a termés differenciálódás elősegítésére. A következő kezelést a zászlóslevél kiterülése és a virágzás közötti időszakban 1-2 l/ha dózisban 200- 250 l/ha vízzel javasolt kijuttatni a termékenyülés és a minőségi mutatók javítása érdekében.
Zöldborsó és bab kezelését a virágzás kezdetéig kell elvégezni 2 l/ha dózissal és 250 l/ha vízmennyiséggel.

 

Hatásmód és hatékonyság

Az eredményes kukoricatermesztés feltétele, hogy olyan termesztéstechnológiát alkalmazzunk, amellyel biztosítani lehet a kukorica szárazanyag termelésének optimális feltételeit. Az egységnyi területen képződő szárazanyag hozam a kukorica esetében nagyobb mértékben függ a gyökérzet fejlettségétől, mint más termesztett növények esetében. A kukorica 4-6 leveles koráig a gyökérzet szárazanyag tömegének növekedése közel négyszerese a föld feletti részeknek. A gyökerek ilyenkor 30-40 cm mélyre lehatolnak és oldalirányban 30 cm távolságra elhatolva behálózzák a sorközöket.
A gyökérzet tömege ebben a fejlődési fázisban eléri a teljes éréskor mért érték 20%-át, míg a föld feletti részek esetében ez az érték mindössze 3,7%. Ezért fontos, hogy ezen időszak alatt könnyen hozzáférhető tápanyagokat biztosítsunk, hogy a megfelelő gyökérzet, az intenzív növekedéstől a betakarításig biztosítsa a tápanyagok és a víz felvételét a növényünk számára. A kezdeti gyors fejlődés lehetőségét biztosítják az FMC-Agro Hungary Kft. magas minőségű mikrogranulált startertrágyái a Kentaur 5 G-vel keverékben vásárolható Radistart® Algit és az egyedi összetételű, Amalgerol tartalommal rendelkező Radistart® Turbo készítmények is. A gyökér fejlődését és a termés differenciálódás elősegítését a kukorica kelésétől a 4-6 leveles koráig a levélen keresztül is segíthetjük. Erre kiváló lehetőséget biztosít az FMC magas minőségű levéltrágyája a Maize Extra.
A Maize Extra kiemelkedően magas foszfor- és cinktartalmának köszönhetően biztosítja a gyökérzet gyors kezdeti fejlődését és arányosan magas káliumtartalma segíti a nitrogén beépülését, ezáltal a sejtszintű termés differenciálódást és a megfelelő szárazanyag növekedést.

A permetezés megkezdésekor a vízzel félig feltöltött tartályba kell a Maize Extrát beönteni folyamatos keverés mellett, majd ezután kell teljesen feltölteni a permetező tartályt. A keverés folyamatosan, permetezés közben is szükséges. A Maize Extra lúgos kémhatású termékekkel nem keverhető! Egyéb termékek keverhetőségével kapcsolatban figyelmesen olvassa el a partner termék címkéjét és végezzen keverhetőségi tesztet. Kérjen információt szaktanácsadóinktól


Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!Kapcsolódó termék

Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.