Erősítsük a repcéket és gabonákat!

2017. március 1. szerda
BETÜMÉRET:
Amalgerol 3 l/ha és Radistart FL 10-15 l/ha kombinációjával

A hideg január megviselte az őszi káposztarepce és gabonavetéseket is, ez főként érvényes azokon a helyeken, ahol nem volt hótakaró. A megkésett búzavetésekben is fokozott a probléma, mivel a gyenge növények bokrosodása veszélyeztetett. A kijuttatott fejtrágya és esetleges hengerezésen kívül, nincs más eszköz a kezünkben, hogy gyors és erős bokrosodást indukáljunk a búza állományokban.


Az őszi káposztarepce vetések a tartós hideg miatt erősen stresszeltek, jelentős tápanyag hiánnyal küzdenek (1. ábra).  Ennek oka, hogy a felmelegedéssel megindult a repcék fejlődése (2.ábra), ugyanakkor az abiotikus körülmények (talajhőmérséklet, talajnedvesség, kémhatás, talajtömörödöttség) gátolják a repce gyors és hatékony tápanyag felvételét!

 


1.ábra. A repce színváltozás (erősen liluló állomány) jelzi az átmenti stresszt (Zala megye, 2017.02.27)

 

 


2.ábra. Megindult a repce fejlődése február végén (Zala megye, 2017.02.27)

 

A hosszabbtávú előrejelzés már nem jelez komolyabb lehűlést március végéig, ez azt jelenti, hogy napokon belül várható a repce kártevők betelepedése, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a közeljövőben feltétlenül szükséges védekezésre (Rapid Turbo). Mindemellett okvetlenül fontos a repce és gabona állományok mielőbbi kondicionálása, erősítése és nemcsak a nitrogén ’éhségének’, hanem foszforigényének lombon keresztüli gyors és hatékony optimalizálása.


Figyelem! Az állományok erősítésre használja az Amalgerol 3 l/ha és a magas foszfortartalmú folyékony Radistart FL 10-15 l/ha-os kombinációját!Kapcsolódó termékek

Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Tudta Ön, hogy a kukoricamoly ellen Coragen® rovarölő szerrel akár 1 tonna minőségi termés is megmenthető?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.